Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις !

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις !

Ως γονέας μαθήτριας Γ ΄Λυκείου , νιώθω απόλυτα την αγωνία τόσο των γονέων όσο και όλων των μαθητών …

Υστερα από μια 12χρονη σχολική πορεία , καλείστε να αποχαιρετήσετε τα μαθητικά θρανία και να λάβετε μέρος σε μια δοκιμασία που θα σηματοδοτήσει το δρόμο σας προς τη ζωή. Είναι φυσικό λοιπόν να νιώθετε ψυχολογική φόρτιση ,ανασφάλεια ,φόβο ,άγχος για το άγνωστο και έντονη αγωνία για το μέλλον σας

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που εγώ , και πολλοί απο τους γονείς και συγγενείς σας , έδωσαν εξετάσεις για την εισαγωγή σε Ανώτατατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Επαναλήψεις και αφιερώσεις στο ραδιόφωνο στους συμμαθητές μου που επίσης ξενυχτούσαν, μνήμες χαραγμένες στο μυαλό μου σαν να ήταν χθες.

Τα στιλό και η ταυτότητα τακτοποιημένα, οι γνώσεις διόλου τακτοποιημένες στο μυαλό μου, η διαδρομή με το αυτοκίνητο μέχρι το εξεταστικό κέντρο, οι φίλοι, η κοινή μας αγωνία…. αγχος , στεναχώρια ,φόβος …

Οι Πανελλήνιες τότε όπως και οι σημερνές έχουν ένα κοινό :

Χιλιάδες μαθητές έτοιμους να δώσουν τον αγώνα τους. Έναν αγώνα από τον οποίο ένιωθαν , νιώθουν και θα νιώθουν , ότι εξαρτιέται όλη τους η επιτυχία στη ζωή.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις όμως , είναι μόνο μία από τις πρώτες μάχες της ζωής σας, είναι το πρώτο σημαντικό σκαλοπάτι για να διεκδικείτε τα όνειρά σας, αλλά όχι το τελευταίο.

Δεν είναι εξετάσεις ζωής, δεν είναι μονόδρομος αλλά ούτε εισιτήριο ευτυχίας. Είναι απλώς ένα εισιτήριο. Είναι μία από τις πολλές εξετάσεις που θα δώσει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Οι ευκαιρίες για εσάς τους νέους ,είναι πολλές.

Εύχομαι να δώσετε αυτή τη μάχη με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας , με αισιοδοξία , υγεία , δύναμη και ψυχραιμία .

Διαβάστε προσεχτικά τα θέματα , δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στο μυαλό σας να τα επεξεργαστεί .

Όλα όσα διαβάσατε και διδαχτήκατε , βρίσκονται «αποθηκευμένα» σε αυτό τον υπέροχο υπερυπολογιστή που είναι το μυαλό σας . Την κρίσιμη στιγμή η μνήμη θα τα ανασύρει , αρκεί να διατηρήσετε την ηρεμία , νηφαλιότητα και την αυτοπεποίθηση σας .

Να θυμάστε πως κάθε αγώνας κερδίζεται όταν η προσπάθεια καταβάλλεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εσείς θα είστε η νέα γενιά επιστημόνων , εργαζομένων, εσείς είστε το μέλλον !!!

Με συσσωρευμένη την πείρα της ζωής, τόσο εγώ όσο και όλοι οι γονείς , γνωρίζουμε και επιθυμούμε να κρατήσετε ως «υποσημείωση» στο μυαλό σας , πως η ζωή δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή μη στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αυτό που μου δίδαξε η ζωή είναι πως η επιτυχία δεν είναι οριστική, η “αποτυχία” δεν είναι μοιραία. Χρησιμοποιώ την λέξη “αποτυχία” αν και δεν πιστεύω σε αυτήν …

Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις.

Υπάρχουν επιτυχίες στην ζωή που κατέληξαν σε τραγωδίες και υπάρχουν επιτυχίες που έγιναν επιτυχίες, όπως και μη επιτυχία , που κατέληξε σε επιτυχία

Ο δρόμος της ζωής είναι μακρύς, είναι μια διαρκής αγωνιστική πορεία διεκδίκησης για όνειρα, στόχους, ιδανικά, για τη ζωή που σας αξίζει

Εύχομαι επίσης καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που σηκώνουν το βάρος της οργάνωσης και της διεκπεραίωσης της όλης διαδικασίας , καθώς και στους γονείς σας που με τη στάση τους σας στηρίζουν και κάνουν ότι μπορούν για να σας αποφορτίσουν από το άγχος και την ένταση .

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους σας !!!

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει