Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Καπνοπαραγωγοί Στερούνται Επιστροφης Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ. Πετρελαίου από τις Επιδοτήσεις

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

θέμα: “Καπνοπαραγωγοί στερούνται επιστροφής Φ.Π.Α, και Ε.Φ.Κ. πετρελαίου από τις επιδοτήσεις”
Χιλιάδες καπνοπαραγωγοί, χάνουν την επιστροφή Φ.Π.Α. , και Ε.Φ.Κ. πετρελαίου κίνησης στο εισόδημα που προέρχεται από επιδοτήσεις, εξαιτίας της άρνησης των Δ.Ο.Υ., οι οποίες δεν προχωρούν σε πράξεις επιστροφής για το μέρος των ακαθάριστων εσόδων, που αντιστοιχεί στην επιδότηση.

      Είναι χαρακτηριστικό· το παράδειγμα καπνοπαραγωγών ευγενών ποικιλιών, οι οποίοι χάνουν από 70 έως 120 δρχ. το κιλό, λόγω της παρακράτησης.

   Επειδή η φιλοσοφία θεσμοθέτησης όλων των κοινοτικών ενισχύσεων -αντισταθμίσεων στηρίζεται στην επίτευξη της ανταγωνιστικότητας των συγκεκριμένων προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, ενώ – σύμφωνα και με τη φορολογική μας νομοθεσία – συμπεριλαμβάνονται στον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος των αγροτών.

     Επειδή οι ρυθμίσεις αυτές, εφαρμόζονται σε μια εποχή που το αγροτικό εισόδημα μειώνεται συνεχώς και οι αγρότες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Ερωτάται ο Υπουργός

     Αν προτίθεται να αναστείλει άμεσα την υπ’ αριθμ. 539/Γ.Δ./6-4-01 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, Διεύθυνση Φ.Π.Α., με την οποία, οι Δ.Ο.Υ. αρνούνται να επιστρέψουν τον Φ.Π.Α., και τον Ε.Φ.Κ. πετρελαίου στην επιδότηση που δίνεται απ’ ευθείας στους καπνοπαραγωγούς.
 
 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει