Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Καταβολή Επιδόματος Αυξημένης Ευθύνης

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Δημ. Διοίκησης & Αποκέντρωσης


 θέμα : Καταβολή επιδόματος αυξημένης ευθύνης σε όλους αδιακρίτως τους υπαλλήλους του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

Με την τροπολογία που κατατίθεται στο σχέδιο νόμου για την μετανάστευση θεσμοθετείται η χορήγηση «επιδόματος αυξημένης ευθύνης» σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ΠΛΗΝ των υπαλλήλων του Υπουργείου αυτού, που είναι αποσπασμένοι στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Με την επιχειρούμενη ρύθμιση παραβιάζονται όλες οι αρχές της ισότητας και της ισονομίας ως και η ρήξη συνταγματικής διάταξης περί ισότητας, ισότητας όλων των Ελλήνων έναντι του νόμου (άρθρου 4 του Συντάγματος).

Περαιτέρω δε, επιχειρείται ένας εκβιασμός – εξαναγκασμός των αποσπασμένων στις  Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις  υπαλλήλων  του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α, , έτσι ώστε, για να λάβουν το θεσμοθετούμενο επίδομα, να δεχθούν να μεταταγούν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις διότι σε αντίθετες περιπτώσεις δεν θα το λάβουν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η αρμόδια κ. Υπουργός:

Εάν συμβάλλει στην άρση της επιχειρούμενης αδικίας, καταβάλλοντες το επίδομα αυξημένης ευθύνης στο σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης, είτε είναι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας, είτε είναι αποσπασμένοι, είτε κάνουν μετατάξεις στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις είτε όχι.

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει