Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

ΚΕΘΙΣ – ΓΗΤΕΥΤΕΣ της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ. «Δαμάζοντας» την αναπηρία μέσω των αλόγων»

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

ΚΕΘΙΣ – ΓΗΤΕΥΤΕΣ της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ

«Δαμάζοντας» την αναπηρία μέσω των αλόγων»

« Ο Ξενοφών αναφέρει πώς χρησιμοποιούσε άλογα στην θεραπεία των τραυματισμένων στρατιωτών του ενώ ο Ασκληπιός πως “έδωσε το άλογο στην ανθρωπότητα για όσους υποφέρουν από τραύματα, πληγές και ασθένειες που δεν μπορούν να θεραπευτούν.”

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα και ζεστό οικογενειακό περιβάλλον το Δ. Σ , τα μέλη και οι φίλοι του ΚΕΘΙΣ έκοψαν , πριν λίγες μέρες , τη βασιλόπιτα τους .

Είναι ένας χώρος , που τον νιώθουμε σαν το σπίτι μας , μιας τόσο η κόρη μου όσο και η σύζυγος μου , αξιοποίησαν τις δυνατότητες που δίνει .

Το ΚΕΘΙΣ καταρχήν απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά δίνει και τη δυνατότητα και σε παιδιά η ενήλικους που επιθυμούν , να εκπαιδευτούν στην ιππασία, αν την επιλέξει ως εξωσχολική δραστηριότητα και όχι μόνο .

¨Ενας επίγειος παράδεισος, όπου παιδιά που αντιμετωπίζουν με αξιοθαύμαστη γενναιότητα, κινητικά προβλήματα, νευρολογικές παθήσεις ή αυτισμό βρίσκουν τον τρόπο να νιώσουν δυνατά και έστω και για κάποιες στιγμές, ευτυχισμένα. Μόλις βρίσκονταν πάνω στη σέλα των αλόγων του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ) η ζωή τους αποκτά χρώμα και το χαμόγελο καρφιτσώνεται μονομιάς στο πρόσωπό τους.» ( συνέντευξη πρώην πρόεδρου Μαρίας Λίγκα )

Εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά με υγεία τόσο στο Δ.Σ του σωματείου, στους συνεργάτες – θεραπευτές και σε όσους απευθύνονται στο ΚΕΘΙΣ είτε για θεραπευτικούς λόγους είτε για απλή δραστηριότητα .

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Κορνήλιο Λαζαρίδη , τη πρώην πρόεδρο Μαρία Λίγκα κα τα υπόλοιπα μέλη για τον εμπλουτισμό των γνώσεων μου σχετικά με τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας :

« το άλογο γίνεται προέκταση του σώματός τους , το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κινητικότητα , βοηθώντας τα να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως, της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας.»

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει