Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Κλείσιμο Ε.Λ.Τ.Α. Κ. Ποροϊων

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς Τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών

Κ.Βερελή

              Σοβαρότατες    κοινωνικές    αλυσιδωτές    αντιδράσεις προέκυψαν από την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Λ.Τ.Α. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με την έγκριση της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Λ.Τ.Α. να κλείσει (προσωρινά ; ) το Ταχυδρομικό Γραφείο Κάτω Ποροίων με το αιτιολογικό της καλύτερης παροχής υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής Ποροίων αλλά και των Οικονομικών ωφελειών των Ε.Λ.Τ.Α..

         Η απερίσκεπτη αυτή ενέργεια της Διοίκησης των Ε.Λ.Τ.Α. δυναμιτίζει την ήρεμη ζωή της τοπικής κοινωνίας και έχει αναστατώσει τους κατοίκους οι οποίοι αισθάνονται ότι στο βωμό  μιας  ψυχρής  οικονομικής  λογικής  χωρίς   ίχνος κοινωνικής  ευαισθησίας τίθενται οριστικά στο περιθώριο .

            Είναι  απορίας  άξιο  πως  τα  Ε.Λ.Τ.Α.  σκέπτονται  να εγκαταλείψουν  ένα  ιδιόκτητο  κτίριο  που  έγινε  με  τον ιδρώτα του λαού και που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ταχυδρομείου ,το οποίο είναι και    ιδιαίτερα  ασφαλές  μια  και  βρίσκεται  δίπλα  στο Αστυνομικό τμήμα Ποροίων .

         Ακόμη δεν λάβατε υπόψη σας ότι στο  Δ. Δ. Κάτω Ποροίων λειτουργούν   και   οι   παρακάτω  υπηρεσίες  οι   οποίες συνεργάζονται με το Ταχυδρομικό Γραφείο .

1.-Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Κερκίνης
2.-Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Δήμου Κερκίνης
3.-Ειρηνοδικείο
4.-Συμβολαιογραφείο -Υποθηκοφυλακείο
5.-Γυμνάσιο-Λύκείο
6.-Μαθητική Εστία
7.-Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
8.-Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης
9.-Ξενώνας Αξιωματικών

Επίσης  δεν  λάβατε  υπόψη  σας  την  υπ.αρ.  πρωτ.8341 24/7/2001 έγγραφο -διαμαρτυρία του Δήμου Κερκίνης όπου σας επισημαίνονται μεταξύ των άλλων και η απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου  Κερκίνης  να  μη  κλείσει  καμία υπηρεσία που υφίσταται και λειτουργεί σε οποιοδήποτε Δ. Δ του  Δήμου  ως  επίσης  και   τα  προβλήματα  που  θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο του Ταχυδρομείου .

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1) Γιατί  η  Κυβέρνηση  αθέτησε  τους  λόγους  της  όταν εξήγγειλε  και  υλοποίησε  τον Καποδίστρια  ,λέγοντας ότι «δεν θα υπάρξει αλλαγή ή μετακόμιση υπηρεσιών από τα Δ.Δ. των Δήμων προς την έδρα του Δήμου »

2) Γιατί  σε  μια  ευαίσθητη  ακριτική  περιοχή  (Τριεθνές) διαταράσσετε  το  ήρεμο  κλίμα  με  τέτοιες  απερίσκεπτες ενέργειες ; Που είναι η κοινωνική σας ευαισθησία;

3) Να επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας ,αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των αντιδράσεων και προβλημάτων που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία και να λειτουργήσετε το Ταχυδρομείο Κ.  Ποροϊων όπως λειτουργεί   απρόσκοπτα εδώ και  πολλά χρόνια .

 

 
Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει