Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών με Διευρυμένο Ωράριο Εργασίας

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων.

 

θέμα: ” Λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών, με διευρυμένο ωράριο εργασίας “

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο -Νηπιαγωγείο Σερρών κατά το τρέχον σχολικό έτος 2002-2003 θα στεγαστεί στο καινούργιο ιδιόκτητο καίριο με σύγχρονες προδιαγραφές.

Ένα θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών του Ειδικού Σχολείου, τον Σύλλογο διδασκόντων του Σχολείου αλλά και όλους εμάς, είναι ότι το ωράριο λειτουργίας του για λόγους παιδαγωγικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς θα πρέπει να είναι διευρυμένο.

Με το σημερινό ωράριο λειτουργίας οι γονείς υποχρεώνονται να φέρνουν τα παιδιά τους       καθημερινά από το Σιδηρόκαστρο, τη Νιγρίτα, τον Ελαιώνα και άλλα χωριά και είναι υποχρεωμένοι να τα ξαναπάρουν σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Οι περισσότεροι όμως γονείς εργάζονται και οι δύο κι έτσι υποχρεώνονται να πληρώνουν κοπέλες για φύλαξη των παιδιών τους στο χώρο του ΚΑΑΜΕΑ 2 και 3 ώρες ημερησίως, πράγμα το οποίο επιβαρύνει ιδιαίτερα τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Πέρα όμως από τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργεί το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας ίου Σχολείου, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και το παιδαγωγικό μέρος του προβλήματος. Είναι ολοφάνερο ότι περισσότερες ώρες στο σχολείο θα εξασφαλίζουν στα παιδιά  περισσότερες  δημιουργικές  δραστηριότητες,  καλύτερη  ανάπτυξη  υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, περισσότερες ευκαιρίες για αυτονομία, κοινωνική προσαρμογή μέσα στα πλαίσια της ομάδος.

            Αν αυτά είναι απαραίτητα και σημαντικά για τα «υγιή» παιδιά, δεν είναι ακόμη περισσότερο αναγκαία για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, όταν εκ των πραγμάτων η όποια κοινωνική τους ζωή, η εκπαίδευση τους, οι δραστηριότητες τους αρχίζουν και τελειώνουν στα πλαίσια του Σχολείου.

Η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου ως ολοήμερου θα συμβάλλει αποφασιστικά στο να δοθούν σ’ αυτά τα παιδιά, μέσα από ένα κατάλληλα οργανωμένο σχολείο, όλες οι προϋποθέσεις γιο την ένταξη τους σε μια κοινωνία που δεν θα τα αποκλείει.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Εάν το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σερρών λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο εργασίας,   για   λόγους   παιδαγωγικούς,   κοινωνικούς  και   οικονομικούς, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των μαθητών αλλά και της Σερραϊκής Κοινωνίας.

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει