Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Μήνυμα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός

 

Μήνυμα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Όπως η σκέψη  όλων,  έτσι και η δική μου είναι στραμμένη σ’ εσάς, που δίνετε το δικό σας αγώνα για  επιτυχία στις πανελλαδικές  εξετάσεις, οι οποίες είναι η κατάληξη μιας  προσπάθειας  που άρχισε πριν από χρόνια και κορυφώθηκε με την εντατική σας προετοιμασία τη φετινή σχολική χρονιά.

Αναπολώντας και γυρνώντας στα «παλιά» θυμάμαι ,  λες και ήταν χθες ,  τη συναισθηματική μου κατάσταση κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου κατά τις εξετάσεις για την εισαγωγή μου στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι μοναδικές λέξεις που πραγματικά μπορούν να περιγράψουν μοναδικά τα όσα βίωσα και τα όσα εσείς τώρα βιώνετε  είναι οι λέξεις ,<<ΑΓΧΟΣ και ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ >> .

Άγχος και στεναχώρια που πλάκωναν την ψυχή μου μήπως και δεν τα καταφέρω, μήπως << αποτύχω >>, μήπως απογοητεύσω όχι μόνο τα όσα εγώ προσδοκούσα από τον εαυτό μου αλλά και τα όσα προσδοκούσαν από μένα οι γονείς μου αλλά και ο κοινωνικός μου  περίγυρος. Οι εξετάσεις και η επιτυχία σ’ αυτές τις ημέρες εκείνες ήταν για μένα αλλά και για όλους τους εξεταζόμενους το πιο σημαντικό γεγονός. Νιώθαμε πώς έπρεπε να βγούμε <<νικητές>> γιατί διαφορετικά θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε το «χάος»….

Η αλήθεια είναι πως οι εξετάσεις αυτές είναι ουσιαστικά οι εναρκτήριες, γιατί στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα δοκιμαστείτε  και θα εξεταστείτε πολλές  φορές. Θα έρθουν στιγμές που  τα αποτελέσματα θα σας  ευχαριστήσουν και άλλες θα σας δυσαρεστήσουν.

Ένα θέλω να θυμάστε : κάθε αποτέλεσμα είτε αυτό χαρακτηρίζεται καλό  είτε όχι   θα σας χαρίζει εμπειρία , γνώση και ωριμότητα.

Πάντα ακολουθεί και η επόμενη μέρα που με τις δικές σας αποφάσεις και πράξεις θα σας δίνει το περιθώριο να διορθώσετε , να βελτιώσετε  τις αδυναμίες σας και να πλησιάσετε  τα όνειρα και τους στόχους σας.

Η ζωή εξελίσσεται ,οι προκλήσεις της εποχής είναι μεγαλύτερες  αλλά και οι δυνάμεις της νεολαίας και του καθενός από εσάς ανεξάντλητες.

Η ζωή  είναι μια διαρκής μάχη, ένας διαρκής αγώνας που απαιτεί θέληση και συνεχή προσπάθεια. Οι ευκαιρίες στη ζωή δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν μόνο  με τη συμμετοχή σε αυτές τις εξετάσεις , οι οποίες είναι μία στάση στη διαδρομή της ζωής σας.

Με υπομονή, επιμονή και κυρίως ψυχραιμία και με την συμπαράσταση των γονέων σας και των καθηγητών σας θα επιβραβευτούν οι κόποι σας και θα πετύχετε το στόχο σας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας, καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα.

paneladikes1

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει