Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Μακρυχρόνια Καθυστέρηση των Συντάξεων – Συνταξιούχων με Διαδοχική Ασφάλιση

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

θέμα: Μακροχρόνιο καθυστέρηση των συντάξεων, συνταξιούχων με διαδοχική ασφάλιση.

            Η μακροχρόνια αναμονή της σύνταξης χωρίς άλλους πόρους αναγκάζει τους πολίτες να διαβιούν κατά τρόπο που θίγει την αξιοπρέπειά τους και συχνό τους οδηγεί στα όρια της οικονομικής εξάντλησης.

Την τραγική αυτή κατάσταση βιώνουν τα τελευταία χρόνια συνταξιούχοι του ΟΓΑ με διαδοχική ασφάλιση, αυτοί δηλαδή που είναι ασφαλισμένοι και σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς όπως στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ, κ.λ.π. και περιμένουν επί τρία χρόνια να πάρουν το υπόλοιπο της σύνταξης που τους αναλογεί από τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Η παθογένεια αυτή, που εντοπίζεται σε υποθέσεις διαδοχικής Ασφάλισης με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), όπου τα σχετικά προβλήματα εμφανίζονται ιδιαίτερα διογκωμένα, δείχνει ότι η ύπαρξη των προβλημάτων αυτών δεν οφείλεται μόνο στην ελλιπή στελέχωση και την αδυναμία μηχανοργάνωσης των ταμείων, όπως πολύ συχνά υποστηρίζεται, αλλά στην αναποτελεσματική οργανωτική της δομή, η ανασυγκρότηση της οποίας προβάλλει επιτακτικά και απαιτεί σοβαρή μελέτη.

Επειδή για μια οργανωμένη πολιτεία είναι αδικαιολόγητες οι πολύχρονες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη χορήγηση των συντάξεων:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

     1) Γιατί μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ με διαδοχική ασφάλιση και σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς όπως στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ, κ.λ.π. περιμένοντας χρόνια μέχρι την πληρωμή της ολικής τους σύνταξης.

      2) Πότε θα διεκπεραιωθούν όλες αυτές οι συνταξιοδοτικές υποθέσεις και με πια μέτρα θα συντομευτεί δραστικά το χρονικό διάστημα μέχρι την απονομή της σύνταξης στους ασφαλισμένους.

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει