Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Μεγάλες Απώλειες για τους Βαμβακοπαραγωγούς

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον Υπουργό Γεωργίας

Θέμα: “Μεγάλες απώλειες για τους Βαμβακοπαραγωγούς”

Δεκάδες δισεκατομμύρια θα χάσουν οι Έλληνες Βαμβακοπαραγωγό! οπό την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την τιμή και τις εγκριθείσες ποσότητες του παραχθέντος πέρυσι βάμβακος.

Τα αλυσιδωτά λάθη της κυβέρνησης για το βαμβάκι ξεκίνησαν πέρσι τον Μάιο, όταν ψηφίσθηκε ο Νέος Κανονισμός που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση, η οποία επιχείρησε να τον εμφανίσει ως τον καλύτεροι ενώ στην συνέχεια προσπάθησε να συγκαλύψει τις επιπτώσεις του με δήθεν μέτρα “αυτοπεριορισμού” της καλλιέργειας.

Στη συνέχεια, αφού όλα αυτά δεν καρποφόρησαν, ξεκίνησε μια νέα “εκστρατεία” εξαπάτησης των Βαμβακοπαραγωγών και αφού περιέκοψε παράνομα, για πρώτη φορά στα χρονικά, πραγματικά παραχθείσες ποσότητες Βάμβακος, υποσχέθηκε στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων ότι οι Βαμβακοπαραγωγοί θα εισπράξουν 50 δρχ. ανά κιλό στην επιστροφή της επιδότησης.

Το αποτέλεσμα σήμερα είναι ότι οι 50 δρχ/ κιλό έγιναν από 8,5 -12,5 δρχ/κιλό η ανώτατη τιμή, να φθάσει στις 225 δρχ./ κιλό και 149.000 τόνοι βαμβακιού να μείνουν χωρίς κοινοτική επιδότηση.

Έρχεται τώρα η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ελέγξει το πολιτικό κόστος των λαθών και των παραλείψεων της και υπόσχεται στους Βαμβακοπαραγωγούς ότι θα υποβάλλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει την άδεια να χορηγήσει εθνική επιδότηση οστό χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, όταν η Ιδία υποστηρίζει ότι αντιμάχεται την επανεθνικοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα χιλιάδες οικογένειες με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για ολόκληρες περιοχές με τη δραματική μείωση του εισοδήματος των Βαμβακοπαραγωγών.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1) Εάν θα δοθούν οι 50 δρχ./ κιλό που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους Βαμβακοπαραγωγούς δια στόματος Πρωθυπουργού και Υπουργού Γεωργίας και πότε.

2) Πως θα κατανεμηθούν στους Βαμβακοπαραγωγούς οι 62.000 τόνοι που αποφάσισε η Επιτροπή και με ποια κριτήρια.

3) Τι θα κάνει με τους 149.000 τόνους μη επιλέξιμης ποσότητας που μένουν χωρίς κοινοτική επιδότηση,

4) Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να μην έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα την τρέχουσα περίοδο.

 

 Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει