Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

«ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης στο Υπουργείο, για τη μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου της Κοίμησης, που στεγάζεται σε ένα λυόμενο κτίριο 55 τετραγωνικών μέτρων , με ανεπαρκείς και ακατάλληλες υποδομές, στο κτίριο του παιδικού σταθμού 276,30 τετραγωνικών μέτρων που έχει σταματήσει η λειτουργία του εδώ και δύο χρόνια.

Το εν λόγω κτήριο διαθέτει μία τεράστια αίθουσα διδασκαλίας η οποία χωρίζεται,ένα δωμάτιο κουζίνας,χωριστό γραφείο δασκάλας, αποθηκευτικό χώρο, τουαλέτες ξεχωριστές για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό, νιπτήρες (4-5), σύστημα θέρμανσης (λεβητοστάσιο),αύλειο χώρο και αρχιτεκτονικά είναι ένα πλήρες και λειτουργικό κτηριακό συγκρότημα.

Εν συγκρίσει δε με το υπάρχον νηπιαγωγείο (λυόμενο) φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η τεράστια διαφορά τους για να λειτουργήσει με πολύ καλύτερες συνθήκες.

Τόσο από τον Δήμο όσο και από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας έγιναν ορισμένες ενέργειες και εξετάστηκε το εν λόγω κτίριο για την καταλληλότητα αυτού και την μεταστέγαση του νηπιαγωγείου στο κτίριο του παιδικού σταθμού.

Συνεστήθη μάλιστα και η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 18 παράγραφος 6 του νόμου 3467 του 2006 (ΦΕΚ 128 Α 2006) η οποία κατά τη συνεδρίασή της στις 20 Απριλίου 2022 έκρινε τελικά το εν λόγω ακίνητο εντελώς ακατάλληλο για τη μεταστέγαση των νηπιαγωγείου.Ακολούθησεκαι η υπ. αρ. πρωτοκόλλου 10753/21 Σεπτεμβρίου 2022 επιστολή του Δήμου Ηράκλειας προς το Υπουργείο Παιδείας/Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης εξέφρασε την επιθυμία τόσο τη δική του όσο και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κυρίου Άγγελου Ατλάση, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηράκλειας κ. Αθανασίου Δάγκου, της Προέδρου και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων νηπιαγωγείου Κοίμησης κ. Μαρίας Δίγκα αλλά και των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας, να γίνει οπωσδήποτε η μεταστέγαση του υπάρχοντος νηπιαγωγείου – που οι συνθήκες του είναι άθλιες – στο κτίριο του παιδικού σταθμού που έπαψε η λειτουργία τουμε τις σχετικές βελτιώσεις που απαιτούνται.

Η Υπουργός Παιδείας κ.Κεραμέως, αφού ενημερώθηκε από τη συνάντηση εργασίας που είχαμε, έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αλέξανδρο Κοπτσή, να διερευνήσει το όλο θέμα για να δοθεί η σωστή λύση.

Ο Γενικός Γραμματέας Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κοπτσής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών και ακολούθως κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας επισκέφθηκα τον μηχανικό των Κτιριακών Υποδομών Θεσσαλονίκης , κ. Σταυρόπουλο, που ήταν και μέλος της αρμόδιας επιτροπής για να ελέγξω τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του κτιρίου , που κρίθηκε ακατάλληλο ώστε να δοθεί άδεια λειτουργίας νηπιαγωγείου.

Σημειωτέον, ότι πάνω από 40 χρόνια και μέχρι πρόσφατα, το κτίριο που επιδιώκουμε να λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο λειτουργούσε ως παιδικός σταθμός.

Σύμφωναμε την άποψη των Κτιριακών Υποδομών Θεσσαλονίκης εφόσον δοθεί άδεια τακτοποίησης του κτιρίου –διαδικασία, στην οποία ήδη προβαίνει ο Δήμος Ηράκλειας , επιδεικνύοντας έμπρακτο ενδιαφέρον , δοθεί άδεια στατικής επάρκειας από τις υπηρεσίες που θα υποβληθεί η μελέτη μηχανικού και γίνουν οι σχετικές βελτιώσεις στον περιβάλλοντα χώρο, θα υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας του κτιρίου του παιδικού σταθμού ως νηπιαγωγείο.

Απομένουν οι σχετικές ενέργειες του Δήμου Ηράκλειας που προανάφερα, για να επισπευσθεί η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου και να υποδεχτεί τα παιδιά σε κανονικές συνθήκες εκπαίδευσης στο νέο κτίριο και όχι σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση (λυόμενο) ιδίως για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Άγγελο Ατλάση και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Αθανάσιο Δάγκο για τη συνεργασία που είχαν και το αμέριστο ενδιαφέρον που επέδειξαν, όπως επίσης και την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου Κοίμησης.

Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας , είναι η ηλιαχτίδα του μέλλοντος, είναι η ζωή , και για αυτό προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτά. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση της μεταστέγασης του νηπιαγωγείου Κοίμησης.

Αυτό που απομένει είναι η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, για την οποία και εγώ προτίθεμαι να συμβάλω με περαιτέρω παρεμβάσεις μου εφόσον χρειαστεί.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει