Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΜΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 300 €/ ΣΤΡΕΜΜΑ.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΜΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 300 €/ ΣΤΡΕΜΜΑ

Τη συμπερίληψη των μηλοκαλλιεργητών του Αχλαδοχωρίου και άλλων περιοχών του Ν. Σερρών στην ενίσχυση των 300€/στρέμμα που λαμβάνουν δικαίως οι μηλοκαλλιεργητές άλλων περιοχών, ζήτησε από τον ΥΠΑΑΤ κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του.

Ο κ. Λεονταρίδης, υιοθετώντας το σχετικό δελτίο τύπου του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αχλαδοχωρίου «Ο Κρουσοβίτης», επεσήμανε προς τον αρμόδιο Υπουργό την αστοχία που έχει προκληθεί από την εξαίρεση των μηλοκαλλιεργητών του Αχλαδοχωρίου και άλλων περιοχών του Ν. Σερρών από την συγκεκριμένη ενίσχυση, τονίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι πρόκειται για χωριά με ολοένα και περισσότερους αγρότες – πολλοί εξ αυτών ηλικίας κάτω των 40 ετών – οι οποίοι επένδυσαν χρόνο και χρήμα προκειμένου να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις στον τομέα της παραγωγής μήλων.

Ζήτησε δε την παρέμβασή του ώστε να λάβουν και εκείνοι την ενίσχυση των 300€/στρέμμα για να στηρίξουν την παραγωγή τους σε μια εποχή που οι μειωμένες τιμές πώλησης στα μήλα και το υψηλό κόστος παραγωγής επηρεάζει δυσμενώς το εισόδημά τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς, απαντώντας στον κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη είπε ότι και οι μηλοπαραγωγοί του Αχλαδοχωρίου και άλλων χωριών του Ν. Σερρών που παράγουν μήλα θα λάβουν την ενίσχυση.

Ταυτόχρονα ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την περσινή ζημιά που υπέστησαν οι μηλοπαραγωγοί στο πρώιμο στάδιο της ανθοφορίας και το επόμενο διάστημα θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί για αυτές τις ζημιές.

Επίσης, αυτό το μήνα οι παραγωγοί του νομού Σερρών , που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους ζημιές το Καλοκαίρι , από χαλάζι και ανεμοστρόβιλο, θα αποζημιωθούν.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών θα δοθούν λίγο αργότερα αφού ολοκληρωθούν και δοθούν τα σχετικά πορίσματα.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει