Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Νέα μείωση στους μισθούς των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

 

Αθήνα ,  02 Αυγούστου  2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τους Υπουργούς :

 1)    Οικονομικών

2)     Εθνικής Άμυνας  

3)    Προστασίας του Πολίτη

Θέμα : « Νέα μείωση στους μισθούς των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας » .
 

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματός τους από 1ης Ιουλίου 2011 .

Την ίδια στιγμή , μειώνεται κατά 20% το επίδομα ειδικής απασχόλησης  , πράγμα που σημαίνει ότι πέραν των περικοπών που έχουν υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια οι ένστολοι , η νέα μισθολογική απώλεια που υφίστανται είναι από 200 έως και 250 ευρώ μηνιαίως .

Η αναστολή αφενός των μισθολογικών προαγωγών και αφετέρου του χρονοεπιδόματος είναι ίσως το βαρύτερο πλήγμα στα οικονομικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ( Αστυνομία , Πυροσβεστική , Λιμενικό ) και εκφράζονται φόβοι για νέο κύμα παραιτήσεων ,  ιδίως αυτών  που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα .

Ο νέος αυτός « οικονομικός ορυμαγδός » θεωρείται πιθανό , ότι θα έχει αντίκτυπο στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας , αφού πλέον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αδυνατούν , όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων , να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις τους .

 Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

 1)     Γιατί παρ’ όλες τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συνεχίζονται οι μισθολογικές τους περικοπές και πώς θα ανταποκριθούν στις καθημερινές οικογενειακές τους υποχρεώσεις τη στιγμή που συχνά μετατίθενται και επιβαρύνονται με επιπρόσθετα έξοδα ;

2)     Εάν συνεχισθούν οι μισθολογικές περικοπές των ένστολων με το ενιαίο μισθολόγιο και πώς θα ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει