Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

“Να δοθεί στους αγρότες παράταση πέραν της 15ης Νοεμβρίου για το όργωμα των χωραφιών τους”

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

“Να δοθεί στους αγρότες παράταση πέραν της 15ης Νοεμβρίου για το όργωμα των χωραφιών τους”

Αλλεπάλληλες επαφές είχε ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ( Υπουργό και τον Υφυπουργό) , σε συνάντηση μαζί τους , ώστε να δοθεί παράταση πέραν της 15ης Νοεμβρίου από την υποχρεωτικότητα του μέτρου να οργώνουν τα χωράφια , σύμφωνα με τη Κοινή Αγροτική Πολιτική για τις καλοκαιρινές καλλιέργειες.

Οι αγρότες ζητούν λόγω της μη συγκομιδής κάποιων προϊόντων, όπως παραδείγματος χάριν το βαμβάκι και άλλα (οψιμότητα), αλλά και για κάποιους λόγους ανωτέρας βίας να εξαιρεθούν από τα συγκεκριμένα μέτρα και να μην υπάρχουν επιπτώσεις ή ποινές, εφόσον δεν μπορούν να οργώσουν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Να σημειωθεί πως οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τα μέτρα καθώς γίνεται έλεγχος των καλλιεργειών μέσω δορυφόρων.

Το Υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, έστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αίτημα παράτασης για ένα μήνα , ώστε να διευκολύνει τους συγκεκριμένους παραγωγούς , στο δίκαιο αυτό αίτημά τους και περιμένει την έγκριση ώστε μετά να δώσει οδηγίες προς τις περιφέρειες που έχουν τέτοια προβλήματα για να μην υπάρξουν περικοπές η ποινές κατά την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει