Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Να δοθεί το επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους Ένστολους – Στρατιωτικούς και Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Νομό Σερρών, με βάση την αρχή της ισονομίας, με τις διατάξεις του ν. 4472/2017 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το ν. 4553/2018 .

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Να δοθεί το επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους Ένστολους – Στρατιωτικούς και Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Νομό Σερρών, με βάση την αρχή της ισονομίας , με τις διατάξεις του ν. 4472/2017 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το ν. 4553/2018 .

Είναι γνωστό ότι μετά από παρεμβάσεις μου και συντονισμένες προσπάθειες στη Βουλή, στους αρμόδιους Υπουργούς, όπου κατέθεσα μελέτες για τους δείκτες ευημερίας και την ανεργία στο Ν. Σερρών, με το ν. 3613/2007 έγινε η ένταξη ολόκληρου του Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές και με το ν. 3714/2008 ψηφίστηκε η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου περιοχών και στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. που υπηρετούν στο Ν. Σερρών.

Με την Διυπουργική Απόφαση το 2008, καθορίστηκε το σύνολο του Ν. Σερρών, ως προβληματική περιοχή τύπου Α΄. Με την εφαρμογή των ανωτέρω νόμων θεσπίστηκαν μία σειρά σημαντικών ωφελημάτων και κινήτρων όπως :

• Επίδομα Παραμεθόριων περιοχών ύψους 100 ευρώ, που λαμβάνουν ήδη όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι του Ν. Σερρών .

• Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ.

• Οικονομικά κίνητρα για αναπτυξιακές επενδύσεις.

• Μοριοδότηση στους νέους υποψήφιους για πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο.

Από το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, το οποίο λαμβάνουν σήμερα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι και κληρικοί, ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ,τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Ν. Σερρών.

Αυτό συνιστά ανεξήγητη και κατάφωρη αδικία έναντι των ένστολων του Νομού, που υπηρετούν στον ίδιο ακριβώς τόπο, με τους λοιπούς εργαζομένους, και που δικαίως λαμβάνουν το σχετικό επίδομα.

Το επίδομα παραμεθορίου, ακριβώς επειδή χορηγείται λόγω της ιδιαιτερότητας του τόπου, στον οποίο εκτελείται η υπηρεσία, και όχι λόγω της φύσης της υπηρεσίας, θα έπρεπε, με βάση την αρχή της ισονομίας, να χορηγείται και σε όλους τους ένστολους που υπηρετούν στο Ν. Σερρών.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί, να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία, χάριν της αρχής της ισονομίας, να προβούν στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, στους ένστολους που υπηρετούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο Ν. Σερρών, όπως ακριβώς ήδη γίνεται για τους ένστολους που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει