Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Να δοθεί φθηνό πετρέλαιο στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές και να ενταχθούν στην Α’ γεωγραφική ζώνη

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : «Να δοθεί φθηνό πετρέλαιο στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές και να ενταχθούν στην Α’ γεωγραφική ζώνη».

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, συμμετείχε ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης με άλλους συναδέλφους του για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης.

Το Υπουργείο επανεξετάζει τα κριτήρια για το επίδομα προκειμένου να επωφεληθούν από αυτό περισσότεροι καταναλωτές.

Έτσι, αυξάνει τα εισοδηματικά κριτήρια και το όριο της αξίας της ακίνητης περιουσίας ενώ εξετάζει σοβαρά τη δυνατότητα επιδόματος όχι μόνο για την κύρια κατοικία αλλά και για τις δευτερεύουσες καθώς και την κατάργηση του περιορισμού για τους κατόχους Ι.Χ. άνω των 2.000 κυβικών.

Επίσης, αυτό που εξετάζεται είναι η αύξηση του ποσού επιστροφής φόρου ανά λίτρο επιδοτούμενης κατανάλωσης στα 35 λεπτά του ευρώ, ώστε η τελική τιμή αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης να πέσει κάτω από το 1 ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης μαζί με άλλους συναδέλφους του κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την δυνατότητα να δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που ήδη έχουν καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά με την τιμή πριν την εξίσωση του φόρου.

Επίσης, με την ερώτηση ζητείται να διευρυνθεί η Α’ γεωγραφική ζώνη (νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας και Ευρυτανίας) με όλες τις περιοχές που χαρακτηρίσθηκαν παραμεθόριες ή προβληματικές και καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες. Και σ’ αυτή την περίπτωση, επειδή ο Ν. Σερρών χαρακτηρίσθηκε παραμεθόριος και προβληματικός στο σύνολο του να έχει την ίδια μεταχείριση με τους ανωτέρω νομούς δεδομένου ότι, λόγω θέσης και κλιματολογικών συνθηκών καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες.


Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει