Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Να μην κλείσουν οι ΔΟΥ Ηράκλειας και Νιγρίτας

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Αθήνα , 17  Νοεμβρίου  2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα «Να μην κλείσουν οι ΔΟΥ Ηράκλειας και Νιγρίτας».
 

Σύμφωνα με έγγραφα των Δήμων Βισαλτίας και Ηράκλειας αλλά και των πληροφοριών που συνεχώς πληθαίνουν επίκειται η κατάργηση των ΔΟΥ Νιγρίτας και Ηράκλειας, ενέργεια που έχει αναστατώσει τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τις Δημοτικές Αρχές των περιοχών που λειτουργούν.

Η μεν ΔΟΥ Νιγρίτας, εξυπηρετεί τον «Καλλικρατικό» Δήμο Βισαλτίας που προήλθε από τη συνένωση τεσσάρων «Καποδιστριακών» Δήμων (Νιγρίτας- Βισαλτίας – Τραγίλου και Αχινού) με έκταση 660 περίπου χιλιάδες στρέμματα, 30 τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες και πληθυσμό 27.000 περίπου κατοίκων, η δε ΔΟΥ Ηράκλειας εξυπηρετεί τον «Καλλικρατικό» Δήμο Ηράκλειας που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των τριών «Καποδιστριακών» Δήμων (Ηράκλειας – Σκοτούσσας – Στρυμονικού) με έκταση παραπλήσια αυτής του Δήμου Βισαλτίας και πληθυσμό 25.000  κατοίκων περίπου.

Οι αντιδράσεις των Δημοτικών Αρχών αλλά και των τοπικών κοινωνιών, είναι απόλυτα δικαιολογημένες γιατί προηγήθηκε κατάργηση άλλων φορέων και Υπηρεσιών (Υποκαταστήματα ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λ.π) ενώ  φημολογείται και κλείσιμο άλλων όπως του πυροσβεστικού σταθμού Νιγρίτας, με συνέπεια οι κωμοπόλεις αυτές σταδιακά να ερημοποιούνται, ενώ και οι συνέπειες στην κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων θα είναι τραγικές.

Πέραν αυτών η Νιγρίτα και η Ηράκλεια, από εμπορικά κέντρα των εκτεταμένων περιοχών που βρίσκονται θα μαραζώνουν ολοένα, ενώ και η ταλαιπωρία του γηρασμένου κατά το πλείστον πληθυσμού αυτού θα είναι μεγάλη, αφού θα είναι δύσκολο να μετακινηθούν σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις.

   Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1)     Εάν προτίθεστε, να αναστείλετε τη διακοπή λειτουργίας των ΔΟΥ Ηράκλειας και Νιγρίτας  για να συνεχίσουν  τη δραστηριότητά τους εξυπηρετώντας τους πολίτες των περιοχών τους  και συμβάλλοντας στην τόνωση των  αγορών;

2)     Με ποια κριτήρια επιλέγεται το κλείσιμο των ΔΟΥ Ηράκλειας και Νιγρίτας, ενέργεια που θα επιβαρύνει τους πολίτες και θα έχει αρνητική οικονομική και κοινωνική εξέλιξη;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει