Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για δικαιοσύνη και ισονομία στην επανατοποθέτηση όλων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών λαμβάνοντας υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για δικαιοσύνη και ισονομία στην επανατοποθέτηση όλων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών λαμβάνοντας υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας»

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης μαζί με άλλους συναδέλφους του με θέμα την τήρηση των δεσμεύσεων για δικαιοσύνη και ισονομία στην επανατοποθέτηση όλων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών λαμβάνοντας υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με το υπ’ άρια. ΦΕΚ Β 2999/26-11-2013 δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει όλες τις θέσεις επανατοποθέτησης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που βρίσκονται από τις 23 Σεπτεμβρίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Όμως, το κριτήριο της εντοπιότητας δεν περιλαμβάνεται στο εν λόγω ΦΕΚ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε Κυβερνητική δέσμευση πως η επανατοποθέτηση των υπαλλήλων αυτών θα γίνει κατά προτεραιότητα στα μέρη στα οποία υπηρετούσαν.

ΕΠΕΙΔΗ, ορατός είναι ο κίνδυνος να επανατοποθετηθούν πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί σε υπηρεσίες μακριά από τις μόνιμες κατοικίες τους, με αυτονόητες τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό θα συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

ΕΠΕΙΔΗ, για λόγους δικαιοσύνης αλλά και συνέπειας λόγων και πράξεων εκ μέρους της Πολιτείας, τούτο πρέπει ν’ αποφευχθεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός

Αν θα συμπεριλάβει το κριτήριο της εντοπιότητας, ώστε να διασφαλισθεί ότι η επανατοποθέτηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών θα γίνει κατά προτεραιότητα στα μέρη στα οποία υπηρετούσαν.

[button link=”http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8305247.pdf” newwindow=”yes”] Απάντηση Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης[/button]

Previous Article

Φορολογία Αγροτών

Next Article

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της χώρας έτους 2013