Οι Βουλευτές που στήριξαν και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για την εκλογή του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος , τον Μάρτιο του 1997, τίμησαν τον Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Ι. Βαρβιτσιώτη για την 50ετή προσφορά στην πολιτική

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Οι Βουλευτές που στήριξαν και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για την εκλογή του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος ,στο 4Ο  συνέδριο της Ν.Δ.  το Μάρτιο του 1997, τίμησαν τον Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Ι. Βαρβιτσιώτη για την 50ετή προσφορά στην πολιτική, χθες στο Ζάππειο.

Η « ομάδα πρωτοβουλίας» που ανέλαβε να διοργανώσει την εκδήλωση ήταν εκεί παρούσα, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, όπως και τον Φεβρουάριο του 1997 που ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει τον Κ. Καραμανλή.

Τότε , το Φεβρουάριο του 1997, επτά (7) Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν ο κεντρικός πυρήνας, ανάμεσα τους και ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να αλλάξει σελίδα η Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησαν την υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή και δικαιώθηκαν με τις εξελίξεις.Οι επτά Βουλευτές ( Αλογοσκούφης, Δαβάκης, Καλός, Καραμάριος, Λεονταρίδης, Νικολόπουλος, Τσιτουρίδης) συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Κ. Καραμανλή, δυο φορές και στην τελική συνάντηση που έγινε στο σπίτι του κ. Ι. Βαρβιτσιώτη όπου παρόντες ήταν  29 Βουλευτές, παρότρυναν και ζήτησαν από τον Κ. Καραμανλή να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

Στη χθεσινή εκδήλωση, πολλοί αναφέρθηκαν στον «καταλυτικό ρόλο» που είχε η συμβολή του Γιάννη Βαρβιτσιώτη στην πρόκριση του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της Ν. Δ αλλά και στο έργο του πρώην Υπουργού και Ευρωβουλευτή στα 50 χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας του.

Ο ίδιος ο κ. Ι.  Βαρβιτσιώτης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πριν από δώδεκα χρόνια πήραμε την πρωτοβουλία να δρομολογήσουμε το πέρασμα στη νέα γενιά με την αρχηγία του Κ. Καραμανλή. Δικαιωθήκαμε. Είναι ήδη ο μακροβιότερος ηγέτης της Ν. Δ και είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της για πολλά χρόνια ακόμη».

Previous Article

Αποζημιώσεις πλημμυρισμένων εκτάσεων της λίμνης Κερκίνης

Next Article

Αποζημιώσεις Τευτλοπαραγωγών