Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Οι θέσεις μου για το Μνημόνιο και τον Εφαρμοστικό Νόμο

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής   Ν. Σερρών
 

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κάθε ψηφοφορία στη Βουλή έχει άλλη βαρύτητα και τη δική της σημασία.

Με το Όχι στο νέο Μνημόνιο, έστειλα ένα μήνυμα στους εταίρους μας και την αντίθεσή μου στα άδικα μέτρα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και εξαθλιώνουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα θετικό στην έξοδό μας από την κρίση.

Ταυτόχρονα είπα Όχι στην παραχώρηση της εθνικής  κυριαρχίας και στην υποθήκευση της περιουσίας της χώρας με την αποδοχή του Αγγλικού δικαίου και την αναγνώριση της δικαιοδοσίας ξένων δικαστηρίων.

Όπως επίσης αρνήθηκα την μείωση για τον  κατώτατο μισθό και την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων.

Όλα αυτά ισχύουν από την ψήφιση του νέου Μνημονίου και συγκεκριμένα από τις 14 Φεβρουαρίου και δρομολογήθηκαν παρ’ όλη την αντίθεσή μου.

Μετά τις αποφάσεις του EUROGROUP και τις ευνοϊκές εξελίξεις για τη δανειακή σύμβαση, διαμορφώθηκε μια νέα κατάσταση.

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του προέδρου Α. Σαμαρά σε συστράτευση, προσδοκώντας να βγούμε από την κρίση με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Διότι αυτές τις κρίσιμες ώρες, η μόνη παράταξη, το μόνο κόμμα που μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της τεράστιας ευθύνης είναι η Νέα Δημοκρατία.

Με τη στάση μου μέχρι σήμερα έδειξα έμπρακτα τις προσωπικές μου θέσεις και τα πιστεύω μου.

Αυτό όμως που σήμερα προέχει είναι η ενότητα της παράταξης και η σωτηρία της χώρας.

Αυτή την παράταξη και τις αξίες της, υπηρέτησα με συνέπεια και ειλικρίνεια από τα πρώτα μου βήματα στην ενεργό πολιτική.

Στηρίζω λοιπόν τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτό και είπα ναι στον εφαρμοστικό νόμο, διότι πιστεύω ότι έτσι η παράταξή μας θα αποτελέσει τη μοναδική δύναμη, που κερδίζοντας αυτοδύναμα τις εκλογές θα μπορέσει να παλέψει και να διορθώσει την κατάσταση, εφαρμόζοντας επιτέλους μια νέα Αναπτυξιακή πορεία.

Σε αυτή τη μάχη για ελπίδα, ανάκαμψη και ανάπτυξη, όλοι μαζί οφείλουμε να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία για να φέρει  σε πέρας τη δύσκολη αποστολή της.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει