Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Οι Χαλαζοπτώσεις «Περικύκλωσαν» το Ν. Σερρών με Τεράστιες Καταστροφές στις Καλλιέργειες.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Οι Χαλαζοπτώσεις «Περικύκλωσαν» το Ν. Σερρών με Τεράστιες Καταστροφές στις Καλλιέργειες.

  • Επίσκεψη του βουλευτή Θ. Λεονταρίδη μετά την νέα χθεσινή χαλαζόπτωση στις πληγείσες περιοχές, Καλών Δένδρων, Γεφυρουδίου, Βαλτερού, Μεγαλοχωρίου, Κοίμησης, Αμπέλων, Λιβαδοχωρίου, Νεοχωρίου, Ν. Σκοπού, Γονίμου, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού κ.α.
  • Καταστροφή στα σιτηρά, βαμβάκια, καλαμπόκια, τριφύλλια, οπωροφόρα δέντρα, ντομάτες, ηλιόσπορο και άλλες καλλιέργειες.
  • Επί τόπου και άμεση παρουσία των γεωπόνων του ΕΛΓΑ με επικεφαλής την προϊσταμένη στις πληγείσες περιοχές.

Δεν έχουν τέλος οι ζημιές που προκαλούν τα νέα καιρικά φαινόμενα χαλαζοπτώσεων που παρατηρούνται το φετινό Ιούνιο με συνέπεια την καταστροφή διαφόρων καλλιεργειών στο Ν. Σερρών.

Η χαλαζόπτωση έπληξε τις περιοχές Καλών Δένδρων, Γεφυρουδίου, Βαλτερού, Μεγαλοχωρίου, Κοίμησης, Αμπέλων, Λιβαδοχωρίου, Νεοχωρίου, Ν. Σκοπού, Γονίμου, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από σιτηρά, βαμβάκια, καλαμπόκια, τριφύλλια, οπωροφόρα δέντρα, ντομάτες, ηλιόσπορο και άλλες καλλιέργειες.

Ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους υπευθύνους του ΕΛΓΑ που έφτασαν επιτόπου για να γίνουν άμεσα οι επισημάνσεις, η προεκτίμηση και να ακολουθήσει η καταγραφή των ζημιών και η εκτίμηση των πληγέντων καλλιεργειών.

Ο Θ. Λεονταρίδης συνομίλησε με τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και της Διεύθυνσης Γεωργίας και με τους αγρότες για την διαδικασία, τα στάδια εκτίμησης των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, διότι εκτός της μείωσης του εισοδήματος των παραγωγών το παγκόσμιο ζήτημα της διαφαινόμενης επισιτιστικής κρίσηςπου ενδέχεται να δημιουργήσει αναταράξεις στις αγορές των προϊόντων, προστίθεται στην διατροφική αλυσίδα με την μείωση της παραγωγής.

Οι αγρότες ήλπιζαν μετά και τα μεγάλα έξοδα που έκαναν για την καλή φροντίδα των καλλιεργειών τους (λιπάσματα, πετρέλαια, φυτοφάρμακα, κλπ) για να έχουν καλές αποδόσεις, ότι με τις διαφαινόμενες καλές τιμές θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Όμως τώρα, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «βουνό» προβλήματα που τους δημιουργούν μεγάλη απογοήτευση για την συνέχεια.

Ταυτόχρονα, ο Θ. Λεονταρίδης συνομίλησε για όσα είδε επιτόπου με το διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και ζήτησε την πρόσληψη επιπλέον γεωπόνων, ζήτημα το οποίο θα τακτοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ως επίσης την άμεση και δίκαιη εκτίμηση των ζημιών και την γρήγορη αποζημίωση των παραγωγών λαμβανομένου υπόψη της τεράστιας οικονομικής καταστροφής που υπέστησαν και τις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει