Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ομιλία για τα Προβλήματα της Αγροτικής Οικονομίας

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

Ομιλία για τα Προβλήματα της Αγροτικής Οικονομίας

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, το μεγάλο πρόβλημα της Κυβέρνησης σας είναι οι πρωτοφανείς καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ώστε να γίνει ανταγωνιστική η γεωργία μας τα προγράμματα των νέων αγροτών, τα σχέδια βελτίωσης όλων αυτών των ανθρώπων που θέλουμε να κρατήσουν στην ύπαιθρο.

Αντί να κόψουμε δρόμο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να χορηγηθούν οι ενισχύσεις αυτές που είναι να πάρουμε από τα κοινοτικά προγράμματα, τα κονδύλια τα οποία θα στηρίζουν το νέο αγρότη, ο οποίος βρίσκεται πράγματι σε απελπιστική κατάσταση, να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του, ώστε να διασφαλισθούν οι απαραίτητες συνθήκες ‘για να μπορέσει να έχει ένα εισόδημα, αδυνατείτε ακόμα και τώρα, μέχρι στιγμής δηλαδή να υλοποιήσετε αυτά τα προγράμματα/ Έχω την εντύπωση και πιστεύω και φοβάμαι μήπως έχουν χαθεί και κάποια κονδύλια.

Μετά από καθυστέρηση ενάμισι χρόνου επιτέλους -και το άκουσα αυτό-αρχίζει από τώρα να εφαρμόζεται το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης. Έχασε όμως ο κάθε αγρότης μέχρι σήμερα ενάμισι εκατομμύριο δραχμές από αυτή την καθυστέρηση, από αυτό τον σημαντικό χρόνο. Νέοι άνθρωποι που πείστηκαν να στραφούν στην αγροτική απασχόληση να ανανεώσουν το γηρασμένο έμψυχο δυναμικό μας και να μείνουν στον τόπο τους, βρίσκονται αντιμέτωποι συνεχώς με την ασυνέπεια του κράτους. Και ενώ προχώρησαν σε αγορά εξοπλισμού και σε άλλες επενδύσεις, όπως αγορά γεωργικών ελκυστήρων και συναφή άλλα μηχανήματα, σήμερα κινδυνεύει ακόμα και η προσωπική τους περιουσία από τα γραμμάτια που υπέγραψαν σε προμηθευτές. Αυτά τα γραμμάτια έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται.

Έχουμε τη διαβεβαίωση σας σήμερα και χαιρόμαστε γι’ αυτό ότι στα τέλη Ιουνίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες και τα σχέδια βελτίωσης. Πρέπει όμως συνεχώς να ερχόμαστε εδώ στη Βουλή να μιλάμε και να πιέζουμε σαν Αντιπολίτευση για όλα αυτά τα οποία έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και χάνεται και χρήμα και χρόνος, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες γι’ αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι ειλικρινά είναι σε μεγάλη απόγνωση;

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει