Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ομιλία για την Ρύθμιση Στρατιωτικών Υποχρεώσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

Ομιλία του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Βουλή για ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων, ανυπότακτων και οπλιτών, αναβολών, και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

     Στην αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την επίλυση των κοινωνικών και επαγγελματικών τους προβλημάτων αναφέρθηκε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ως τις δύο πτυχές του προβλήματος που θα έπρεπε να μας απασχολούν, φυσικά πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια της χώρας μας, κατά τη συζήτηση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

1) Δημογραφικό πρόβλημα

     Η κατάσταση του Δημογραφικού προβλήματος είναι τραγικότατη. Το ποσοστό επάνδρωσης των μονάδων ευαίσθητων περιοχών είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αυτό πρέπει να ανησυχήσει την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς οι μεγάλες ανάγκες δεν ικανοποιήθηκαν από τους επαγγελματίες οπλίτες. Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ζήτησε :

      Α) Εξασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού επαγγελματιών οπλιτών για κάλυψη του κενού που θα δημιουργηθεί από την εφαρμογή της 12 μήνης θητείας.

     Β) Επιμήκυνση των ορίων αναβολών που χορηγούνται σε υποψηφίους διδάκτορες, σε ειδικευμένους γιατρούς και διακεκριμένους επιστήμονες.

      Γ) Παράταση της αναβολής σε όσους τώρα ολοκληρώνουν τον κύκλο των μεταπτυχιακών τους σπουδών που απαρτίζουν την ουσία της επιστημονικής έρευνας στα διάφορα λειτουργικά πρότυπα της σύγχρονης επιστήμης.

2) Προβλήματα εν ενεργεία και Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

     Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ζήτησε από τον Υφυπουργό κ. Λωτίδη να συμπεριληφθούν στο Νομοσχέδιο και τα αιτήματα των εν ενεργεία και Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού) που έχει αποδεχθεί και ενσωματώσει στο πρόγραμμα της η Νέα Δημοκρατία.

     Α) Να επεκταθεί η εφαρμογή του Ν.2838/2000 και οι ρυθμίσεις του 2002 σε όλους τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

     Β) Να αυξηθεί σταδιακά ο Βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού στο ποσό των 260.000 δρχ. με αντίστοιχη εξομάλυνση των συντελεστών 1/3 (Ανθυπολοχαγού – Αντιστράτηγου) ώστε να βελτιωθούν και οι συντάξεις των αποστράτων που αγγίζουν τα όρια της φτώχειας.

     Γ) Να ενσωματωθεί στο Βασικό μισθό, μέρος των επιδομάτων των εν ενεργεία αξιωματικών ώστε το ποσοστό της σύνταξης να αυξηθεί στο 60% των παροχών των εν ενεργεία αξιωματικών από το 38% που είναι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος εξομάλυνσης.

     Ο Υφυπουργός κ. Λωτίδης στην ομιλία του στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτός των άλλων θεμάτων ειδικά για την επέκταση εφαρμογής του Ν.2838/2000 σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, είπε ότι το θέμα βρίσκεται ήδη στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ότι μόλις λάβει απάντηση, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα πράξουν αναλόγως.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει