Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ομιλία για τις Παράνομες Ελληνοποιήσεις

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

ΟΜΙΛΙΑ του βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στην Πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις Παράνομες Ελληνοποιήσεις

Με έντεχνο και επιστημονικό τρόπο, η Κυβέρνηση μεθόδευσε τη νόθευση των εκλογικών καταλόγων. Ένα νέφος αμφισβήτησης ακόμη σκεπάζει την ελληνική κοινωνία και πολλά ερωτηματικά για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας τη στιγμή που παράνομες διαδικασίες αλλοιώνουν τη σύνθεση του εκλογικού σώματος.

Από το σύνολο των στοιχείων που περιέχονται στο πόρισμα και βασίζονται όλα σε επίσημα έγγραφα κρατικών αρχών, προκύπτουν :

Ανεξέλεγκτη «δημιουργία» ειδικών εκλογικών καταλόγων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται όχι μόνο διπλοεγγραφές και διπλοψηφίες αλλά και παράνομες εγγραφές. Απαιτούνται επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους εγγραφής στους ειδικούς καταλόγους τουλάχιστον 200.000 εκλογέων, η οποία δεν δικαιολογείται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σας καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής στοιχεία από μια μικρή έρευνα που έκανα σ’ ένα Δήμο του Ν. Σερρών και συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα 30 των γυναικών του Δημοτικού διαμερίσματος Δάφνης, που οι παρακάτω αναγραφόμενες γυναίκες ενώ στο βιβλίο πρωτοκόλλου ψηφοφορίας φαίνονται να έχουν ψηφίσει στους εκλογικούς καταλόγους του ανωτέρου τμήματος δεν είναι εγγεγραμμένες κανείς.

Για της Ελληνοποιήσης κανείς δεν γνωρίζει σήμερα τον ακριβή αριθμό των παλινοστησάντων και ελληνοποιηθέντων. Δεν δίστασαν οι υπηρεσίες να ελληνοποιήσουν άτομα πάσης εθνικότητας που προφανώς καμία σχέση με ελληνική καταγωγή δεν είχαν.

Με συνοπτικές διαδικασίες και με κυβερνητική ανοχή και κάλυψη χορηγήθηκε σε χιλιάδες άτομα που εισήλθαν στη χώρα, η ελληνική ιθαγένεια. Επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρεσβειών και Προξενικών Αρχών , μιλούν για κυκλώματα αγοραπωλησίας, νόθευσης πιστοποιητικών για βιομηχανία έκδοσης διαβατηρίων και για μαφίες που εκβιάζουν και απειλούν υπαλλήλους.

Από δειγματοληπτικό έλεγχο σχετικών φακέλων προκύπτει ότι ούτε στοιχειωδώς δεν καλύπτονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για τις περισσότερες αν όχι για όλες τις ελληνοποιήσεις.

Σήμερα όμως, είναι πλέον βέβαιο ότι αυτές οι διαδικασίες ούτε στοιχειωδώς τηρήθηκαν με αποτέλεσμα να ελληνοποιηθούν άρον – άρον δεκάδες χιλιάδες ατόμων με μοναδικό στόχο να αποκτήσουν εκλογικό δικαίωμα, για να τους οικειοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ παντί τρόπω θεμιτό ή αθέμιτο με παροχές, υποσχέσεις ή διάφορες μορφές εξάρτησης.

Μια προσεκτική ανάγνωση των εγγράφων που εμπεριέχονται στο πόρισμα πείθει απόλυτα ότι η πολιτεία ήξερε και όφειλε να ξέρει και για το πλήθος των πλαστών στοιχείων και για τις αγοραπωλησίες και για τις κλοπές και για τις πλαστογραφίες και για τα διπλά διαβατήρια και για όλες τις άλλες μεθοδεύσεις για παράνομες κινήσεις και ενέργειες όμως στην ουσία απέναντι όλων αυτών εθελοτυφλεί και κωφεύει. Τα ντοκουμέντα του φακέλου στοιχειοθετούν τη βεβαιότητα ότι πολύ μεγάλος αριθμός ελληνοποιήσεων στηρίχθηκε σε ψευδή ή πλαστά ή ελλιπή δικαιολογητικά. Τόσος λοιπόν, ευτελισμός στην ουσία της ελληνικής ιθαγένειας ;

Η απόκτηση όμως της ελληνικής ιθαγένειας δεν είναι απλά μια ανώδυνη αναγνωριστική πράξη, αλλά έχει αναπόφευκτα πολλά συνακόλουθα (σύνθεση ελληνικής κοινωνίας, διαβατήριο, ταυτότητα, εκλογικό δικαίωμα κλπ.). Αυτά τα αντιπαρέρχεται κανείς τόσο εύκολα χωρίς συνέπειες ;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς σ’ όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που δηλητηριάζουν τη Δημοκρατία μας.

Είναι υποχρέωση ολόκληρου του Κοινοβουλίου να πάρει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Η χώρα μας δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε και τα φαινόμενα αυτά να μην επαναληφθούν στο μέλλον και τ’ αποτελέσματα των παρανομιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, να εξαλειφθούν.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει