Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ. ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ .

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Εξαιρετικά θετική χαρακτήρισε στη Βουλή ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης την επίλυση του ζητήματος των διεκδικούμενων εκτάσεων του Δημοσίου όπου η Κυβέρνηση με νομοσχέδιο δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και δίνει τέλος για ένα χρόνιο θέμα που κρατούσε σε ομηρία τους πολίτες-ιδιοκτήτες. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου έλαβε τον λόγο και επισήμανε σοβαρά ζητήματα που χρήζουν προσοχής .

Στην Π.Ε Σερρών υπάρχουν εκατοντάδες καταγεγραμμένα ανταλλάξιμα κτήματα από άκρη σε άκρη του Νομού , στα οποία μετά τον θάνατο των παλαιών κατόχων τα τέκνα τους έχουν οικοσκευή, τα επισκέπτονται περιοδικά και φέρονται ως κάτοχοι ενδεικτικά εκ των πολλών αναφέρω :

Ομιλια του κυρίου Λεονταρίδη στις 17.2.23 : βλεπετε στο βλ.https://facebook.com/leontaridistheofilos

ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

1)ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ ( ΒΛ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ :

ΚΕΡΚΙΝΗ, ΓΟΝΙΜΟ , ΧΡΥΣΟΧΩΡΑΦΑ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ, Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ, ΓΑΖΩΡΟΣ, ΣΥΚΙΑ, ΜΕΤΑΛΛΑ, ΔΑΦΝΟΥΔΙ, ΒΑΛΤΕΡΟ, ΔΑΦΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙ, ΔΡΑΒΗΣΚΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΘΟΛΟΣ, ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙ, ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ, ΝΙΓΡΙΤΑ, ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗ, ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ, ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ, ΧΡΙΣΤΟΣ , ΚΕΡΔΥΛΙΑ, ΑΧΙΝΟ , ΜΕΤΑΛΛΑ , ΣΥΚΙΑ ,ΑΓΡΙΑΝΗ , ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

2)ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΤΗΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ (ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΝΕΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ).

3)ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ Κ.Λ.Π.

4)ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΣΕΡΡΩΝ, ΩΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΤΟ 2008) ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ 20%

5)ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 80%

6)ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΕΙΤΕ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΕΙΤΕ ΣΕ 60 ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ —(Συνέχεια ομιλίας κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Υφυπουργού Οικονομικών 17.2.23 )

«Επίσης,με το άρθρο 16, ρυθμίζονται και ανταλλάξιμα κτήματα εντός σχεδίου πόλεως, τα λεγόμενα «αστικά», που ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών.Τόσο στα πρώην δημόσια δασικά όσο και στα ανταλλάξιμα κτήματα ο ετών τους θεωρείται κύριος έναντι του δημοσίου, χωρίς την καταβολή τιμήματος, ενώ προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα απέχει από την άσκηση αγωγών, καθώς και ό,τι τυχόν εκκρεμείς δίκες καταργούνται.»

ΔΗΛΩΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βεσυρόπουλος: «Με νομοθετική παρέμβαση επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των κατεχόμενων ακινήτων του δημοσίου»

• Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 14:45

• Γράφτηκε από τον/την Pliroforiodotis

« Ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο δίνεται μία μόνιμη και βιώσιμη λύση σε ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατεχομένων δημόσιων και ανταλλάξιμων ακινήτων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς διαμορφώνεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με κοινωνικό και αποκαταστατικό χαρακτήρα για την απόδοση των ακινήτων αυτών στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους που ικανοποιούν σε αυτά τις στεγαστικές ή επαγγελματικές τους ανάγκες.»

Επισημαίνεται ότι η απόδοση των ακινήτων αυτών υλοποιείται στην περίπτωση των ανταλλάξιμων εντός σχεδίου και των πρώην δημοσίων δασικών ακινήτων εντός σχεδίου χωρίς την καταβολή τιμήματος.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει