Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Οφειλές του Ο.Ε.Ε.Κ. στους Καθηγητές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: « Οφειλές του Ο. Ε. Ε. Κ. (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) στους Καθηγητές των Δημοσίων Ι. Ε. Κ.».

Οι καθημερινές καταγγελίες των εκπροσώπων των Καθηγητών που εργάζονται στα Δημόσια  Ι. Ε. Κ.  (Ινστιτούτα  Επαγγελματικής Κατάρτισης) αναδεικνύουν την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί, αφού παραμένουν για περισσότερο από 18 μήνες απλήρωτοι. Ουσιαστικά από τον Ιανουάριο του 2000, ο Ο. Ε. Ε. Κ. δεν πληρώνει τους 7.000 Καθηγητές που εργάζονται στα Δημόσια Ι. Ε. Κ. και οι συνολικές οφειλές αγγίζουν τα 26 δις δραχμές. Επιπλέον ο Ο. Ε. Ε. Κ. αδυνατεί να εξοφλήσει και τους προμηθευτές του αναδεικνύοντας το σημαντικό χρέος του Οργανισμού.

     Ο Πρόεδρος του Οργανισμού δηλώνει ότι περιμένει την εισροή κονδυλίων από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρουν ότι η συνολική χρηματοδότηση του Ο. Ε. Ε. Κ. για την εξαετία 2000-2006 θα αγγίξει τα 57 δις και το χρέος αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 δις. Επιπλέον αρκετές ειδικότητες δεν είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαφαίνεται λοιπόν ότι η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή “Ένωση , δεν επαρκεί για την κάλυψη της λειτουργίας των Ι. Ε. Κ. για την εξαετία και ότι τα προβλήματα χρηματοδότησης και κατ’ επέκταση της λειτουργίας αναμένεται να πολλαπλασιαστούν εάν δεν δοθεί τακτική χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:


     1. Ποιες οι οφειλές του Ο. Ε. Ε. Κ. προς τους Καθηγητές και ποιες οι συνολικές οφειλές του Οργανισμού; Πότε προβλέπεται να εξοφληθούν οι Καθηγητές; Ποιες οι συνολικές οφειλές του Ο. Ε. Ε. Κ. προς το Ι.Κ.Α. (Καθηγητές και Προσωπικό);

     2. Ποια η συνολική χρηματοδότηση του Ο. Ε. Ε .Κ. από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης    ανά έτος, ποιες οι μη επιλέξιμες ειδικότητες, και ποιο το προϋπολογισθέν κόστος λειτουργίας του Ο. Ε. Ε. Κ. και Ι. Ε. Κ. ανά έτος;

 
 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει