Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ο Ενιαίος Κατάλογος Κινητών Τηλεφώνων

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τους κ. Υπουργούς
1.Μεταφορών & Επικ/νιών
2. Δικαιοσύνης

Θέμα: ” O ενιαίος κατάλογος κινητών τηλεφώνων “

Άρχισαν ήδη, απ’ τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι διαδικασίες δήλωσης, του κατά πόσον οι συνδρομητές τους επιθυμούν ή όχι, την καταχώρηση των στοιχείων τους, στον ενιαίο τηλεφωνικό κατάλογο κινητής τηλεφωνίας, που θα εκδοθεί, (σύμφωνα, άλλωστε και με το σύστημα που ακολουθείται απ’ τον Ο.Τ. Ε.)

Με βάση, όμως, το όσα δημοσιεύθηκαν στον τύπο, η δυνατότητα αυτή αφορά, αποκλειστικό και μόνον, τους συνδρομητές με συμβόλαιο, καθ’ όσον οι κάτοχοι καρτοκινητών δεν είναι γνωστοί στις εταιρείες, είτε λόγω μη δήλωσης των στοιχείων τους, είτε λόγω του τρόπου πώλησης των καρτών των κινητών κ,λ.π.

Απ’ τα ανά εξάμηνο, όμως, δημοσιευόμενα στοιχεία του πελατολογίου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, είναι, πλέον, δεδομένο, πως η πληθώρα των πελατών τους είναι κάτοχοι καρτοκινητών, άρα “αγνώστων” για τις εταιρείες.

Επειδή, συνεπώς, η έκδοση του ενιαίου καταλόγου, που ως μέτρο είναι, αναμφίβολα, ορθός  συνιστά ουσιαστικά, μια διάκριση  ανάμεσα  στους κατόχους συμβολαίων κι’ εκείνων με καρτοκινητά τηλέφωνα.

Επειδή, παράλληλο, συνιστά επιπλέον διάκριση, το γεγονός πώς όλοι οι κάτοχοι σταθερής τηλεφωνίας, είναι γνωστών και δεδομένων στοιχείων για τους παροχείς της, πράγμα, άλλωστε που διαφυλάσσει και προστατεύει τον πολίτη από οποιεσδήποτε κακόβουλες και / ή ενοχλητικές κλήσεις.

Επειδή, ως εκ τούτου, η μη παρεχόμενη προστασία στον πολίτη, από πιθανές παρενοχλήσεις, προερχόμενες    από    κορτοκινητά (λόγω αυτής ακριβώς της έλλειψης δυνατότητας εντοπισμού) συνιστά ακόμη μια διάκριση σε βάρος του.

Επειδή η νέα αριθμοδότηση αύξησε κατά πολλά εκατομμύρια τους, προς χρήση αριθμούς για τα κινητά τηλέφωνα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ και καλούνται να ενημερώσουν τη Βουλή

Με δεδομένο το ότι το τηλέφωνο είναι πλέον κοινωνικό αγαθό κι’ εν όψει της έκδοσης του ενιαίου καταλόγου κινητών τηλεφώνων, που αφορά, όμως-σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν-τους κατόχους συμβολαίων(οι οποίοι και αποτελούν τη μειοψηφία των συνδρομητών)και προκειμένου να μην υπάρχει η διαφαινόμενη διάκριση, σε βάρος τους, πώς προτίθεσθε να ενεργήσετε ώστε και οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας να υποχρεωθούν να δηλώσουν(και αυτοί)τα στοιχεία τους στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, επιλέγοντας βεβαίως, το εάν και κατά πόσον επιθυμούν τη δημοσιοποίηση τους.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει