Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στη Βουλή.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
• Συνέχιση της Θωράκισης του Εθνικού Συστήματος υγείας με εξοπλισμό και προσωπικό .
• Αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών
• Εγκαιρος σχεδιασμός της Κυβέρνησης
• Σχέδιο μέτρων για την προστασία της υγείας της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ( μαθητών , δασκάλων , καθηγητών κλπ ) .
• Διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας κ Κικίλια για την οριστική λύση της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα , τη φύλαξη και τη σίτιση στο Νοσοκομείο Σερρών
• Προνοια του Υπουργού για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρων .
Ο πρώην Υπουργός θεόφιλος Λεονταρίδης μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μεταξύ άλλων τόνισε :
Ο έγκαιρος σχεδιασμός της Κυβέρνησης, η συνέχιση της θωράκισης του εθνικού συστήματος υγείας, με εξοπλισμό και προσωπικό, η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, θεωρείται η συνταγή επιτυχίας, που όπως αποδείχθηκε αποτελεσματική, στην πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι θα λειτουργήσει θετικά και τώρα, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για ολόκληρο τον πλανήτη και ο επόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος για όλους.
Μπορεί στην πρώτη φάση η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να ήταν η καλύτερη έναντι των περισσότερων άλλων χωρών, εξακολουθεί,όμως, παρόλη την έξαρση των τελευταίων εβδομάδων, να είναι συγκριτικά σε καλύτερο βαθμό. Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 2.831 ανά 1.000.000 κατοίκους, στη χώρα μας ανέρχονται σε 693 ανά 1.000.000 κατοίκους και ενώ ο μέσος όρος θανάτων παγκοσμίως είναι 100 ανά 1.000.000 κατοίκους, στην Ελλάδα είναι 22 ανά 1.000.000 κατοίκους, δηλαδή, περίπου πέντε φορές μικρότερος. Έτσι η χώρα μας κατατάσσεται στην 132η θέση ως προς τα κρούσματα του κορωνοϊού και στην 108η θέση ως προς τους θανάτους ανά 1.000.000κατοίκους.
Αυτά δεν τα βλέπετε εσείς κύριοι της αντιπολίτευσης που συμβαίνουν παγκοσμίως; Ευτυχώς που τα βλέπει ο κόσμος και εκτίθεστε. Όσο κι αν προσπαθείτε να επιτεθείτε στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας γίνεστε καταγέλαστοι. Εδώ ανατράπηκαν συστήματα υγείας που τα θεωρούσαμε ανώτερα από το δικό μας σύστημα υγείας, που κρατήθηκε φυσικά όλο το σύστημα αυτό χάρη στην τεράστια προσπάθεια από όλους, κυβέρνηση, πολίτες, υγειονομικό προσωπικό, πολιτική προστασία.
Όταν μας επαινούσε ως Ελλάδα η παγκόσμια κοινή γνώμη για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και μας είχαν ως παράδειγμα εσείς κωφεύατε, δεν σας άρεσε. Τώρα με την αύξηση των κρουσμάτων βρήκατε την ευκαιρία να λαϊκίζετε και να παραπλανείτε την κοινή γνώμη. Δεν θα σας περάσει, γιατί ξαναδίνετε εξετάσεις με τον ίδιο τρόπο όπως όταν αναλάβατε εξουσία το 2015 ψευδόμενοι και έχοντας επιχειρήματα σαθρά, τα οποία κατέπεσαν στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης σας.
Η συγκριτικά για την Ελλάδα καλύτερη εικόνα δεν είναι παρά το αποτέλεσμα σωστών χειρισμών με την προσοχή,όμως, ειδικά αυτήν την περίοδο, να επικεντρώνεται περισσότερο στην καταπολέμηση του κλίματος χαλάρωσης και εφησυχασμού που αποτελούν το νέο και δυσκολότερο αντίπαλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και να μην εκμεταλλευόμαστε την έξαρση της πανδημίας για οποιοδήποτε κομματικό όφελος, αλλά όλοι μαζί με μια σοβαρή επικοινωνιακή καμπάνια να αναλάβουμε πρωτοβουλίες κατά των επικίνδυνων συνωμοσιολόγων, οι οποίοι δαιμονοποιούν ακόμα και τη χρήση της μάσκας, ενώ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει.
Ο Πρωθυπουργός, η ομάδα των ειδικών επιστημόνων, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας κάνουν μια τεράστια προσπάθεια για την προστασία της υγείας των πολιτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών, δασκάλων, καθηγητών, με τα μέτρα που λαμβάνουν για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων και χρέος όλων μας και της αντιπολίτευσης, το επαναλαμβάνω και της αντιπολίτευσης, είναι να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια και όχι να αμφισβητούμε αυτά που με θυσίες κερδίσαμε με υπομονή, με αυτοπειθαρχία, με αλληλεγγύη, αλλά και με σχέδιο.
Οφείλω, φυσικά, τέλος, να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας που με την διαβεβαίωση του δίνει λύση για την παράταση συμβάσεων που αφορούν την καθαριότητα, την φύλαξη και τη σίτιση στο Νοσοκομείο Σερρών και σε άλλα νοσοκομεία, αλλά και για τις πρόνοιες του όσον αφορά τις ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία, όπου πιστεύω ότι δίνει μια σκληρή μάχη και είναι άδικο όλοι εσείς, γιατί το άκουσα από πολλά χείλη, έναν πολύ επιτυχημένο Υπουργό Υγείας,ο οποίος εργάζεται καθημερινά να τον κατηγορείτε και να λέτε ότι έχει ένα διαφορετικό ύφος. Το ύφος του είναι αυτό το σοβαρό ύφος, η προσπάθειά του είναι αυτή, η οποία έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ. Η μάχη συνεχίζεται. Πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα τα οποία όλοι προσδοκούμε. Να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές συμπατριωτών μας.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει