Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στη Βουλή.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

1.- Η σύναψη της Συμφωνίας μεταξύ της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2.- στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» – στρατηγική για τη βιοποικιλότητα
3.- διαχείριση των κινδύνων στη Γεωργία, και υποστήριξη στη διαμόρφωση πολιτικής αναφορικά με την κλιματικά «Ευφυή Γεωργία
4.- πόροι της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τους Έλληνες αγρότες
5.-μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου
6.- στήριξη όλων όσων δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, ιατρών ,νοσηλευτών , παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, Σωμάτων Ασφαλείας, Πολιτική προστασία

Θα ήθελα, πριν αναφερθώ στις Συμφωνίες που ψηφίζουμε , να πω ότι σήμερα είναι η 47η επέτειος του Πολυτεχνείου, η οποία γιορτάζεται με ένα διαφορετικό τρόπο, που δεν αλλοιώνει το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Με λιτό και συμβολικό τρόπο τιμούμε φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου σε συνθήκες πανδημίας, που υπαγορεύεται ασφαλώς από τους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο.
Αυτό, όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία και πηγάζει μέσα από την ψυχή μας είναι ότι η γιορτή του Πολυτεχνείου πρέπει να μας ενώνει. Αυτοί που τότε όρθωσαν το ανάστημά τους και έγιναν μια γροθιά, προσδοκώντας την αποκατάσταση της δημοκρατίας, την ελεύθερη έκφραση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες ζουν πάντα μέσα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας. Μας εμπνέουν και μας ενδυναμώνουν τα ιδεώδη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και μας καθοδηγούν, ώστε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά, διαφυλάττοντάς τα ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.
Μην ξεχνάμε,όμως, σήμερα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της πανδημίας στη χώρα μας, ότι οφείλουμε να δείξουμε μια πιο υπεύθυνη στάση και να στηρίξουμε όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας, την Πολιτική προστασία, που δίνουν έναν ηρωικό αγώνα για να σώσουν τις ζωές των συνανθρώπων μας.
Η σύναψη της Συμφωνίας μεταξύ της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εκπλήρωση του στρατηγικού σχεδίου για την αγροτική πολιτική, καθώς και στην προετοιμασία της χώρας, ώστε να συμβάλει στην Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκή Ένωσης, στη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» αλλά και στη στρατηγική για τη βιοποικιλότητα, έχει ως στόχο την υποστήριξη και συμβουλευτική συνδρομή της τράπεζας.
Επιδιώκεται παράλληλα η δημιουργία ενός πλαισίου για τη διαχείριση των κινδύνων στη Γεωργία, αλλά και για την υποστήριξη στη διαμόρφωση πολιτικής αναφορικά με την κλιματικά «Ευφυή Γεωργία».
Ειδικά ο σχεδιασμός για κλιματικά έξυπνες επενδύσεις στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη της κλιματικά Έξυπνης Γεωργίας, τη διαχείριση κινδύνων στη Γεωργία και η γεωργική ασφάλιση και η αναλογιστική ανάλυση θα διασφαλίσουν ένα πλαίσιο ορθής διαχείρισης και κατεύθυνσης της Αγροτικής Πολιτικής.
Οι πόροι της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τους Έλληνες αγρότες, για τη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου μέσα από τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη που θα διασφαλίσουν δυνατότητες παραμονής του πληθυσμού στην Περιφέρεια, μαζί με τους πόρους των 31 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελούν μια διπλή ευκαιρία για να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας, με ένα νέο σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο.
Το τεράστιο αυτό οικονομικό πακέτο θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να κάνει ένα ποιοτικό άλμα ανάπτυξης.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει