Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ο Λεονταρίδης Θεόφιλος μιλώντας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας: «Η απεμπόληση των χριστιανικών αξιών υπονομεύει την ευρωπαϊκή ενότητα»

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Ο Λεονταρίδης Θεόφιλος μιλώντας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας , που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας : «Η απεμπόληση των χριστιανικών αξιών υπονομεύει την ευρωπαϊκή ενότητα»

Ορθόδοξοι Χριστιανοί Βουλευτές από το Ελληνικό Κοινοβούλιο , την Κύπρο , την Αίγυπτο , την Αλβανία , την Αρμενία , την Βοσνία- Ερζεγοβίνη , την Σερβία , την Ρουμανία , την Πολωνία και το Ιράν , συμμετείχαμε ως αντιπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Σικελία , με κεντρικό θέμα :

Ο νέος ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η ΔΣΟ, στη βάση των συμπερασμάτων Διεθνούς Πολιτικού Συνεδρίου της Συνέλευσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα».

Κατά την επίσκεψή μας στις ελληνικές κοινότητες της Σικελίας, οι βουλευτές μέλη της ΔΣΟ είχαν συναντήσεις με πολιτειακούς και θρησκευτικούς φορείς και επισκεφτήκαμε χώρους θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σημαντική ήταν η παρουσίαση του εξαιρετικού τόμου :

«Αγία Σοφία. Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» , στο Κοινοβούλιο του Παλέρμου στη Σικελία και στο Δημαρχείο της Μεσσήνας , και επαφές με έλληνες που ζουν στην Σικελία ( ελληνική παροικία) .

Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας , κατά τις εργασίες του συνεδρίου στο Παλέρμο , στην ομιλία μου , μεταξύ άλλων τόνισα :

« Είναι αλήθεια ότι στη σημερινή εποχή οι χριστιανικές άξιες βάλλονται παντοιοτρόπως . Αυτό επιτάσσει να αναλάβουμε , ακόμα πιο ενεργό ρόλο , για την προάσπιση τους και τη διατήρηση τους στον Ευρωπαϊκό πολιτικό διάλογο .

Η επιχείρηση απαξίωσης , ταυτοτικών μας στοιχείων γίνεται ακόμα πιο εμφανής .

Ευτυχώς όμως ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει και αντιδρά .

Εμείς ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας , οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί σε αυτή του την προσπάθεια .

Επειδή η Ορθόδοξη Χριστιανική μας Παράδοση , δεν είναι απλώς ένα στοιχείο της θρησκευτικής μας ταυτότητας , αλλά είναι μια κληρονομιά ενωμένη μέσα στο χώρο και στο χρόνο , που φωτίζει τη θρησκευτική και ιστορική μας συνέχεια , οφείλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα .

Μια κληρονομιά που βρίσκεται στον πυρήνα της ύπαρξης μας , θυμίζοντας μας διαρκώς από πού ξεκινήσαμε και που μπορούμε να φτάσουμε , και αυτή την κληρονομιά έχουμε υποχρέωση να την περιφρουρήσουμε και να αγωνιστούμε για τη διάδοση της .

Τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών , έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα :

Της επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες . Ένα μήνυμα που επιχειρήθηκε να διαστρεβλωθεί .

Εμείς που διατηρούμε βαθιά μέσα μας την Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη , ως βασικό ταυτοτικό μας στοιχείο , διεκδικούμε την διατήρηση της έκφρασης της , στον Ευρωπαϊκό Πολιτικό Διάλογο και την Κοινωνία»

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει