Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640

Οικονομία – Παραγωγή

Ο Ν. Σερρών, ο μεγαλύτερος σε επιφάνεια νομός της Μακεδονίας, με μεγάλες πεδινές εκτάσεις, αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο του ελλαδικού χώρου.

Η οικονομία της περιοχής, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, εξαρτάται από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Τα γεωργικά προϊόντα που παράγονται σήμερα, από την εύφορη πεδιάδα των Σερρών, είναι κυρίως σιτηρά, καπνός, ρύζι, βαμβάκι, καλαμπόκι, μηδική και ακολουθούν τα όσπρια, φρούτα, κηπευτικά και μικρές ποσότητες εσπεριδοειδών, ενώ τα κτηνοτροφικά προϊόντα της είναι κυρίως το βοδινό, χοιρινό, αιγοπρόβειο κρέας και τυροκομικά.

Στο νομό υπάρχει ενδιαφέρουσα δυναμική βιομηχανία, η οποία βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά, στην επεξεργασία των αγροτικών της προϊόντων (καπνά, ζάχαρη, ντομάτα, βαμβάκι, κ.ά.).

Ο νομός Σερρών φημίζεται πανελληνίως για την παραγωγή πολλών ονομαστών παραδοσιακών προϊόντων.

Περίοπτη θέση έχει το ξακουστό παραδοσιακό λουκούμι “Ακανές“, που παρασκευάζεται μόνο στις Σέρρες, ενώ εξαιρετικά προϊόντα θεωρούνται η σερραϊκή μπουγάτσα, το τουλουμπάκι και το σερραϊκό ούζο.

Τέλος, σημαντική είναι και η απόδοση των δασών του νομού. Τα πλούσια δάση της περιοχής αποδίδουν ένα σημαντικό ξυλώδη όγκο, από τον οποίο η μισή ποσότητα διατίθεται στο εμπόριο.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει