Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640

Πολιτισμός – Αθλητισμός

Στο νομό Σερρών δραστηριοποιούνται 350 πολιτιστικοί, μορφωτικοί, παραδοσιακοί – λαογραφικοί, αθλητικοί σύλλογοι με σημαντική πολιτιστική παρουσία και έργο.

Η Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ), η Σερραϊκή Πολιτιστική Εταιρεία (ΣΠΕ), η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ), το Λύκειο Ελληνίδων κ.α πρωταγωνιστούν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής με την πολυσήμαντη προσφορά τους.

Στην πόλη των Σερρών, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σπάνια εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Μουσείο Ελιάς, στα Λαογραφικά Μουσεία Σαρακατσάνων, Βλάχων Γεωργάκης Ολύμπιος, Αλέξανδρου Χ’’Ηλία, στο Μουσείο της Παλαιάς Μητρόπολης Σερρών, στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, στο Μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων καθώς και στο Λαογραφικό Πολεμικό Μουσείο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο Νομό Σερρών, που είναι κατ’ εξοχήν αθλητική περιοχή, υπάρχουν και λειτουργούν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις: οκτώ Εθνικά στάδια, 147 Κοινοτικά Γυμναστήρια, 2 γήπεδα τένις, 1 Εθνικό και 3 ιδιωτικά Κολυμβητήρια, 3 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα και πολλά ακόμα γήπεδα, γυμναστήρια κ.λ.π.

Υπάρχουν εδώ 160 αθλητικά σωματεία ποδοσφαίρου και 31 αθλητικοί σύλλογοι, που ασχολούνται με διάφορα αθλήματα: κλασικός αθλητισμός, κολύμβηση, πόλο, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίριση, ποδόσφαιρο, πάλη, σκοποβολή, χιονοδρομίες, ορειβασία, τένις, συγχρονική κολύμβηση, αιωροπτερισμό.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ομάδα Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ αγωνίζεται στην FOOTBALL LEAGUE (ΠΡΩΗΝ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ).

Επίσης η Ομάδα Ποδοσφαίρου του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ αγωνίζεται στη FOOTBALL LEAGUE 2 (ΠΡΩΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ)

Η Ε.Π.Σ .Σερρών είναι η 3η ποδοσφαιρική δύναμη στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και τη Θεσ/νίκη.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ-ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ-ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ


Οι ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ και ο ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία της Καλαθοσφαίρισης.

Η αντρική Ομάδα του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ, του ΑΟΣ, του ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ και της ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ αγωνίζονται στην Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ( Καλαθοσφαίριση )

Η Γυναικεία Ομάδα του Α.Ο.Σ. ( η πρώτη επαρχιακή ομάδα που αγωνίσθηκε στην Ευρώπη ) αγωνίζεται επάξια στην Α2 κατηγορία του Εθνικού μας Πρωταθλήματος ( Καλαθοσφαίριση )

Η Γυναικεία Ομάδα του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ αγωνίζεται στην Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ( Καλαθοσφαίριση )

Η αντρική Ομάδα Βόλεϊ του Α.Ο.Σ. αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα στον 4ο Όμιλο – ΕΣΠΕ ( Πετοσφαίριση )

Η ανδρική Ομάδα χάντμπολ του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ, αγωνίζεται στην Β’ Εθνική κατηγορία , και η γυναικεία Ομάδα χάντμπολ του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

 ΛΟΙΠΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το άθλημα της Πάλης είναι παραδοσιακά από τα αγαπημένα αθλήματα του Νομού, και για τον λόγω αυτό υπάρχουν στον Ν. Σερρών πολλοί Παλαιστικοί Σύλλογοι, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν πολλές επιτυχίες σε Πανελλαδικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στους Ολυμπιακούς αγώνες.

 Άρση Βαρών

Η Άρση Βαρών έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες στο Νομό καθώς πολλοί αθλητές έχουν πάρει Μετάλλια σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ υπάρχουν πολλές συμμετοχές και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης το Tae Kwon Do στο Ν. Σερρών γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες , καθώς πολλοί αθλητές έχουν πάρει αμέτρητα Χρυσά, Αργυρά και χάλκινα μετάλλια τόσο σε Πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Τέλος στον υγρό στίβο η ομάδα πόλο του Πανσερραϊκού αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Επίσης ο Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ , ο Κ.Ο.Σ.( διατηρούν τμήματα Κλασσικής Κολύμβησης) η ΣΕΡΡΕΣ 2005 καθώς και η Σ.Ι.Κ είναι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο κλειστό κολυμβητήριο και οι επιτυχίες τους είναι πολλές Πανελληνίως και Διεθνώς, και εκπροσωπούν τον Νομό μας επάξια στο Εθνικό πρωτάθλημα αλλά και στους διασυλλογικούς αγώνες.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αποτελεί τη μοναδική πίστα στη χώρα, αλλά και στη Βαλκανική, η οποία πληροί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας Μοτοσικλέτας και Αυτοκινήτου μέχρι του επιπέδου Φόρμουλα 3000.

Στα χρόνια της λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει πλήθος αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, καθώς και δραστηριότητες με αυτοκινητιστικό ενδιαφέρον, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την περιοχή σε πανελλήνιο κόμβο μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει