Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σε καιρό επιδημίας

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Σήμερα 7 Απριλίου τιμάται , όπως κάθε χρόνο , η παγκόσμια ημέρα υγείας .

Η φετινή παγκόσμια ημέρα συμπίπτει με την πανδημία του νέου κορονοϊού, με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί την υγεία και τη ζωή των πολιτών σε πολλές χώρες του κόσμου.

Αυτή η τρομερή πανδημία δοκιμάζει τα όρια των συστημάτων υγείας σε όλες τις χώρες. Οι άνθρωποι που κρατάνε με νύχια και με δόντια τα συστήματα από την κατάρρευση είναι οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, οι διασώστες, αυτοί που μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή και σώζουν ζωές.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (όπως και όλο το 2020) είναι αφιερωμένη στις νοσοκόμες και τις μαίες, καθώς και στον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στη διατήρηση της παγκόσμιας υγείας.

Μαζί με το ιατρικό δυναμικό της χώρας, είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και οι ήρωες στα χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού (SARS COVID -19).
Όλοι αυτοί είναι οι άνθρωποι με τις μάσκες που τις τελευταίες εβδομάδες, ξέρουν καλά να κρύβουν τον πόνο, το δάκρυ, την αγωνία το συναίσθημα, γιατί η ανάγκη να φροντίσουν και να υποστηρίξουν τους ασθενείς στους θαλάμους του ΕΣΥ, ή στις ΜΕΘ, είναι πέρα από το δικό τους ανάστημα…

Είναι οι επαγγελματίες υγείας που ίσως υποτιμήσαμε κάποια στιγμή όλοι μας και που νομοτελειακά ήρθε η στιγμή να τους βγάλουμε το καπέλο. Και που φυσικά, ήρθε η ώρα και οι πολιτικές ηγεσίες παγκοσμίως, να συμπεριλάβουν στον σχεδιασμό τους σοβαρά κίνητρα και πολιτικές γι’ αυτούς τους επαγγελματίες υγείας.

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο .
Η πρόληψη της υγεία αποτελεί τον βασικό παράγοντα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου ατόμων και κατ’ επέκταση κοινωνιών.
Ο ίδιος ο Ιπποκράτης, ο Πατέρας της Ιατρικής, επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην πρόληψη των ασθενειών και τόνιζε, « Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

Πρόληψη σήμερα είναι η παραμονή μας στο σπίτι για να βοηθήσουμε τους επιστήμονες να επιτελέσουν το έργο τους .

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Γιατρούς , το Νοσηλευτικό Προσωπικό όλης της Χώρας για την αμέριστη φροντίδα , την υψηλή επιστημονική τους επάρκεια και κυρίως το ανθρώπινο ήθος με το οποίο δίνουν καθημερινά μία δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης με τον κορονοϊό

 

01_nosileytes_0

02_images

03_3e56bdbadb643149ae36187b41f6e8c4_XL

04_ygeia

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει