Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Αμέτρητες οι δράσεις σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

«Στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά, καμία μόνη . Σπάσε τη σιωπή …είσαι η κόρη , η μητέρα , η αδερφή ….. Δεν είσαι μόνη ! Δεν είσαι η μόνη ….άκουσε τις πράξεις του και όχι τα λόγια του !!!

Η Καρολάιν επέλεξε να γυρίσει την πλάτη της σε μια τελειωμένη σχέση, η Δώρα απηύθυνε έκκληση για βοήθεια όταν η οργή του συντρόφου της ξεχείλισε απειλητικά, η Γαρυφαλλιά ασφυκτιούσε επειδή επεδίωξε να είναι ο εαυτός της. Είναι μόνο τρεις από τις πολλές γυναικοκτονίες που απασχόλησαν τα μέσα ενημέρωσης.

Το πρόβλημα της κακομεταχείρισης και βίας σε βάρος των γυναικών είναι παγκόσμιο φαινόμενο και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από την καθιέρωση των γυναικείων δικαιωμάτων, το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα , να σοκάρει , να έχει πάρει διαστάσεις “πανδημίας”…

Η έμφυλη βία, είτε αυτή λαμβάνει χώρα μέσα στην οικογένεια (ενδοοικογενειακή) είτε μέσα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία), είναι η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη …

Χρειάζεται μια διαρκής επαγρύπνηση όλων μας , συσπείρωση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας , ενημέρωση και τη νoμική αναγνώριση του φαινομένου ως κάτι διακριτό από την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει