Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας 2020 – Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και σοφή επένδυση για το μέλλον.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας 2020 – Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και σοφή επένδυση για το μέλλον.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου ιδίως τώρα που λόγω της πανδημίας οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία είναι ακόμη μεγαλύτερες χρειάζεται να συνεργασθούμε για να αμβλύνουμε την παραμέληση της ψυχικής ευεξίας όλων μας. Αφορά τους πάντες . Παιδιά, έφηβους, ενήλικες, μεσήλικες, γυναίκες, άνδρες, φτωχούς, πλούσιους κλπ, κλπ
Οι ψυχικές διαταραχές εντοπίζονται σε όλα τα κοινωνικά-οικονομικά στρώματα ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας και οι ειδικοί σήμερα μιλάνε για επιδημία των ψυχικών διαταραχών, με την κατάθλιψη να κρατά την σκυτάλη καθώς μέχρι το 2020 προβλέπεται να είναι η δεύτερη (μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα) σοβαρότερη αιτία απώλεια της φυσιολογικής λειτουργίας.
Οταν χαίρεται η ψυχή μας χαίρεται και το σώμα και όταν πονάει η ψυχή πονάει και το σώμα μας
Ειδικά τώρα με την πανδημία επηρεάστηκαν πρώτα από όλα οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και όλων όσων είναι στην πρώτη γραμμή αλλά και άτομα όλων των ηλικιών των οποίων η ζωή έχει αλλάξει σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας .
Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε ώστε η φροντίδα της ψυχικής υγείας και υποστήριξης να είναι προσβάσιμη σε όλους .
Η δημιουργία νέων ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας , η εφαρμογή νέων προγραμμάτων , η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας όλων των συμπολιτών μας ( μεμονωμένα άτομα , οικογένειες κλπ ) θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της υγείας και της καθημερινότητας όλων μας.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει