Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

«Παράταση Προθεσμίας Επικύρωσης Ανώμαλων Δικαιοπραξιών πέραν της 22ας Μαρτίου 2024»

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

«Παράταση Προθεσμίας Επικύρωσης Ανώμαλων Δικαιοπραξιών πέραν της 22ας Μαρτίου 2024»

Την παράταση της προθεσμίας επικύρωσης ανώμαλων δικαιοπραξιών που εκπνέει την 22α Μαρτίου 2024, ζήτησε ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης με τη με αριθμό 3459/27.2.24 ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Το ζήτημα της κατά παράβαση των διατάξεων της αγροτικής νομοθεσίας με το άρθρο 15 του ΝΔ 3958/1959 και της παρ.1 και 2 του αρ.31 του ν.4061/2012 , επικύρωσης ανώμαλων

δικαιοπραξιών με αντικείμενο μεταβίβασης κλήρου, οικοπέδου η οικημάτων αποτελεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα τόσο για τους φερόμενους ιδιοκτήτες όσο και για το Κράτος, για τους εξής λόγους :

1. υπάρχει μεγάλος αριθμός ανωμάλως γενομένων δικαιοπραξιών που είναι σημαντικό να επικυρωθούν από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία της χώρας, ώστε οι ιδιοκτήτες να αποκτήσουν το απαιτούμενο νόμιμο έγγραφο που να αποδεικνύει την κυριότητα τους .

2. συνεχίζεται η κτηματογράφηση ακινήτων με σκοπό την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου με τελευταία προθεσμία για τη δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο την 30 η Νοεμβρίου 2024

3. αν ένα ακίνητο δεν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί και για να ξεκαθαρίσει το θέμα θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ιδιοκτήτη σε χρόνο και σε χρήμα.

Κατά καιρούς έχουν χορηγηθεί παρατάσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επικυρώσεις των δικαιοπραξιών αυτών, με την τελευταία που χορηγήθηκε, να εκπνέει στις 22 Μαρτίου 2024.

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να χορηγηθεί νέα παράταση και να μπορέσουν να τακτοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι τις μεταβιβάσεις που έγιναν ανωμάλως.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει