Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Παρέμβαση Θεόφιλου Λεονταρίδη, στη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση των τουρκικών αρχών, για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, που συνιστά «αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας».

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Παρέμβαση Θεόφιλου Λεονταρίδη , στη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας , σχετικά με την πρόσφατη απόφαση των τουρκικών αρχών , για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί , που συνιστά « αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας»

Έκκληση Θεόφιλου Λεονταρίδη, από κοινού τα υπόλοιπα μέλη της ΔΣΟ , προς τα Ευρωπαϊκά Κόμματα και Θεσμούς , για την αναγκαιότητα , διατήρηση των χριστιανικών αξιών και παραδόσεων στα ευρωπαϊκά κείμενα και το δημόσιο διάλογο»

Στην ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, την αιώνια Συμβασιλεύουσα, διεξήχθη , η εαρινή συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) , μέλος της οποίας , αποτελεί ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, Bουλευτής Σερρών ΝΔ., όπου ολοκληρώθηκε ο Απολογισμός και ο Προγραμματισμός της Δ.Σ.Ο .

Ακολούθησε το Διεθνές Πολιτικό Συνέδριο , με θέμα :

«Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα», όπου στο πλαίσιο των εργασιών της , για τη θέση των χριστιανικών αξιών στην κοινωνία και την πολιτική , ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, με σχετική παρέμβασή του :

“κατέκρινε την πρόσφατη απόφαση των τουρκικών αρχών για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί , ενός βυζαντινό μνημείο απαράμιλλου κάλλους με ψηφιδωτά και εκπληκτικές αγιογραφίες της εποχής των Παλαιολόγων , τονίζοντας πως αυτή η ενέργεια δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως «βέβηλη» και συνιστά μία κραυγαλέα αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας, μετά και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.”

Το Διεθνές Πολιτικό Συνέδριο , ήταν μία διεθνή πρωτοβουλία , που αναλάβαμε , από κοινού με την Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), την Επιτροπή των Επισκοπικών Διασκέψεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (COMECE), τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης .

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου , κ. Λεονταρίδης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΔΣΟ, απηύθυναν ΕΚΚΛΗΣΗ προς τα Ευρωπαϊκά Κόμματα και Θεσμούς ζητώντας την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ στα ευρωπαϊκά κείμενα και το δημόσιο διάλογο.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) είναι Διακοινοβουλευτικό Ο όργανο και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων. Συγκροτείται από εκπροσώπους κοινοβουλίων, ομάδες κοινοβουλευτικών και μεμονωμένες κοινοβουλευτικές προσωπικότητες από περίπου 25 χώρες που βιώνουν στην Ιστορία τους την Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και εκτείνονται στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική. Η έδρα της είναι στην Αθήνα.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει