Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών για αδικίες και λάθη στην είσπραξη του τέλους επιτηδεύματος

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παρέμβαση του βουλευτού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στο Υπουργείο Οικονομικών για αδικίες και λάθη στην είσπραξη του τέλους επιτηδεύματος»

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη και τον αρμόδιο Γ. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Θεοχάρη είχε ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης για το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλεται σε εταιρείες και ατομικές επιχειρήσεις.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, το εν λόγω τέλος επιβάλλεται μόνον σε πόλεις και χωριά που έχουν πληθυσμό περισσότερο από 500 κατοίκους.

Όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες στέλνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια με βάση την απογραφή του 2001 με συνέπεια να καλούνται να πληρώσουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χωριά, τα οποία με την τελευταία απογραφή του 2011, έχουν λιγότερο από 500 κατοίκους και σύμφωνα με το Νόμο δεν έχουν υποχρέωση να πληρώνουν.

Ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και ο Γ. Γραμματέας κ. Θεοχάρης έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να το διερευνήσουν και να δώσουν λύση.

Ταυτόχρονα ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ενημέρωσε τόσο τον Υφυπουργό, όσο και τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών για ένα θέμα που αγγίζει τα όρια του παραλόγου, ότι δηλαδή το Μηχανογραφικό του Υπουργείου Οικονομικών εξακολουθεί να στέλνει ειδοποιητήρια πληρωμής τέλους επιτηδεύματος σε εταιρείες , ατομικές επιχειρήσεις κτλ, οι οποίες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους εδώ και 20, 30 ή και περισσότερα χρόνια, ακόμη και σε επιχειρηματίες που έχουν προ πολλού αποβιώσει.

Η απάντηση των ανωτέρω αρμοδίων του Υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι στο ζήτημα αυτό επιλαμβάνονται άμεσα για να διορθώσουν τα όποια λανθασμένα ειδοποιητήρια έχουν σταλεί σε επιχειρήσεις και εταιρείες που δεν υφίστανται.


Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει