Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Παρέμβαση του Βουλευτή στο Υπουργείο Υγείας για την ανακατανομή των κονδυλίων των ωρών υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Σερρών

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος

Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών

Αθήνα ,  1 Νοεμβρίου  2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα: «Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στο Υπουργείο Υγείας για την ανακατανομή των κονδυλίων των ωρών υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Σερρών»

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και μετά από συνεχείς επαφές των εκπροσώπων των εργαζομένων με την ηγεσία του Υπουργείου, τροποποιείται η αρ. Υ10Β/Γ.Π.6846/12-3-12 απόφαση «Κατανομή ωρών υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας του μονίμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Κέντρων Υγείας και Κέντρων Ψυχ. Υγείας» και με την νέα ανακατανομή αποκαθίσταται η αδικία που υπήρχε με την μη καταβολή των δεδουλευμένων στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών.

Εδώ και δύο μήνες σε συνεχείς επαφές που είχε ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Καλλίρη και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο των εκπροσώπων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, η ηγεσία του Υπουργείου αναγνώρισε το πρόβλημα της μη δίκαιης κατανομής των υπερωριών, νυκτερινών  και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών και με την νέα ανακατανομή στα νοσοκομεία θα καταβληθούν οι πραγματικές ώρες που δούλεψαν οι εργαζόμενοι.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης στις επαφές που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι για τη νέα χρονιά θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη οι πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου Σερρών ώστε με ορθολογικό τρόπο να κατανέμονται τα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Επίσης, επέστησε την προσοχή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου με τις υπάρχουσες εφημερίες στο ιατρικό προσωπικό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών περιστατικών γιατί τα συγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών υποβαθμίζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου και θέτουν σε  κίνδυνο την Υγεία των πολιτών.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει