Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Παραίτηση ανώτατου Αξιωματικού του ΠΝ για λόγους ευθιξίας

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 
 
 

   Αθήνα, 30 Απριλίου 2010


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

 

Θέμα: ‘’Παραίτηση ανώτατου Αξιωματικού του ΠΝ για λόγους ευθιξίας’’

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο, την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, κατά την διάρκεια παρουσίασης στο ΓΕΕΘΑ, με θέμα τις απόψεις της Στρατιωτικής Ηγεσίας για την ενοποίηση των παραγωγικών σχολών των Ε.Δ., ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον διευθυντή πόρων του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχο Φενέκο που έκανε την παρουσίαση των θεμάτων στον Υπουργό παρουσία της Στρατιωτικής ηγεσίας, με αποτέλεσμα ο εν λόγω αξκός να υποβάλλει την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας.

Επειδή, εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, κρίνουμε ότι το περιστατικό είναι μείζονος σημασίας καθόσον η προσβλητική και απαράδεκτη κριτική του Υπουργού δεν αφορά μόνο τον εν λόγω Υποναύαρχο αλλά ολόκληρη την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ υπό την έγκριση της οποίας έγινε η παρουσίαση των απόψεων και επομένως δεν ήταν προσωπικές οι απόψεις του Υποναυάρχου που προξένησαν την αδικαιολόγητη και πρωτοφανή για Υπουργό αντίδραση.

Επειδή αν αληθεύει το περιστατικό, το γεγονός αυτό οπωσδήποτε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ηθικό των στελεχών των Ε.Δ. ένεκα της απαξίωσης που δείχνει η πολιτική ηγεσία στο προσωπικό των Ε.Δ. και μάλιστα σε συνέχεια των απαράδεκτων δηλώσεων του Υπουργού Εθνικής Αμύνης εναντίον των Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Εάν και κατά πόσο αληθεύει το εν λόγω περιστατικό και πως θα αποκατασταθεί ο θιγόμενος αξκός και γενικότερα το γόητρο των στελεχών των Ε.Δ. ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

 
Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει