Παραμένει στο ΤΕΙ Σερρών το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων μέχρι το 2018

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

 

                                                    Πέμπτη  5 Σεπτεμβρίου 2013

 

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : « Παραμένει στο ΤΕΙ Σερρών το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων μέχρι το 2018 ».

Υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ το Προεδρικό διάταγμα της μεταβατικής λειτουργίας μέχρι το 2018 του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Σερρών.

Έτσι,  κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές του εν λόγω τμήματος να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΤΕΙ Σερρών έως το 2018 ή εάν κάποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου εκεί υπάρχει ανάλογο τμήμα.

Ως γνωστόν, ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης σε ομιλία του στη Βουλή στις 7-3-2013 για το σχέδιο «Αθηνά» είχε τονίσει την αναγκαιότητα της συνέχισης λειτουργίας αυτού του τμήματος στις Σέρρες διότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι γονείς των φοιτητών δεν θα είχαν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στα τεράστια έξοδα που προϋποθέτει αυτή η ξαφνική μετακόμιση τους στο ΤΕΙ Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης είχε τονίσει  μεταξύ άλλων στη Βουλή και τα εξής:

« Η μεγάλη αδικία ή το μεγάλο λάθος με το ΤΕΙ Σερρών που προτείνεται με το σχέδιο «Αθηνά» είναι η μετακίνηση του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων στην Αθήνα, όπου λειτουργεί ίδιο τμήμα.

Ενώ, δηλαδή, με το νέο σχέδιο ματαιώθηκαν μαζικές φοιτητικές μετακινήσεις και βελτιώθηκε η κατάσταση σε σύγκριση με το αρχικό, στην προκειμένη περίπτωση καταργείται το τμήμα των Σερρών ενδιάμεσα των σπουδών των φοιτητών και μεταφέρονται στην Αθήνα.

Κύριε Υπουργέ,

Πολλοί φοιτητές λόγω της οικονομικής κρίσης θα αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους γιατί οι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα τεράστια έξοδα, που προϋποθέτει αυτή η ξαφνική μεταφορά τους, από τη μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη.

Αυτή τη στιγμή με το νέο σχεδιασμό η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών με τα νέα τμήματα και τις νέες κατευθύνσεις διαθέτει εννέα καθηγητές Αρχιτεκτονικής που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων, που θέλετε να καταργήσετε στις Σέρρες.

Εάν όμως παρ’ όλα αυτά επιμείνετε να καταργήσετε αυτό το τμήμα, δώστε τουλάχιστον τη δυνατότητα σε όσους φοιτητές φοιτούν τώρα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις Σέρρες μέχρι να αποφοιτήσουν, διατηρώντας ενεργό το τμήμα, όπως κάνετε σε άλλες περιπτώσεις.

Εμείς φυσικά προτιμάμε την πρώτη λύση, την παραμονή δηλαδή του τμήματος στο ΤΕΙ Σερρών που μπορεί να ανταποκριθεί με τις υποδομές που έχει σε μια καλύτερη προοπτική.

Αρκεί να το στηρίξετε. »

Ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης όπως και η Διοίκηση του ΤΕΙ από τότε είχε συνεχείς επαφές με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την υλοποίηση του εν λόγω θέματος που τελικά μετά από πολλές προσπάθειες είχε ευτυχή κατάληξη.

Previous Article

Άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

Next Article

Μειωμένες οι τιμές καλαμποκιού εσοδείας 2013