Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Παροχές προς τους Ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον κ. υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΘΕΜΑ: « Παροχές προς τους ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α.»


Είναι γνωστό ότι από το 1998 έχει μπει σ’ εφαρμογή ο κλάδος κύριας ασφάλισης των αγροτών ο νέος Ο.Γ.Α.
Οι αγρότες συνεισφέρουν για σύνταξη αλλά και για ασθένεια (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

Είναι συχνό φαινόμενο στην επαρχία, οι περιπτώσεις ηλικιωμένων ασφαλισμένων του Ο.Γ.Α., οι οποίοι έχουν ατυχήσει και πάσχουν από μια σοβαρή νόσο (εγκεφαλικά επεισόδια, σοβαρές ορθοπεδικές εγχειρήσεις κλπ.).

Τέτοιες περιπτώσεις χρήζουν φυσιοθεραπευτικής αγωγής την οποία οι ηλικιωμένοι κυρίως ασθενείς λόγω της πενιχρής σύνταξης αδυνατούν να καλύψουν.

Ο Ο.Γ.Α., όχι μόνο δεν διατηρεί συμβάσεις με τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αλλά δυστυχώς δεν δικαιολογεί ούτε δαπάνες φυσικοθεραπείες και η συνέπεια αυτής της αδυναμίας των ασφαλισμένων, είναι πολλές φορές οι ασθενείς αυτοί να καταλήγουν κλινήρεις για όλη τους τη ζωή, σε αντίθεση με τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία (Ι.Κ.Α., Τ.Ε.Β.Ε., Τ.Α.Ξ.Υ.,, Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., κλπ.) που καλύπτουν τους ασφαλισμένους τους.

Επειδή, όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Ο.Γ.Α. ο νέος νόμος αφήνει σημαντικά κενά, τα οποία προβλεπόταν να καλυφθούν με Προεδρικά Διατάγματα.

Επειδή σε μια χώρα της Ε.Ε. όπως η πατρίδα μας, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πρέπει να είναι πλήρης και σε όλους τους τομείς της Υγείας και οι ίσες ευκαιρίες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δικαίωμα όλων των ασφαλισμένων.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ κ. υπουργέ

 

Τι σκέπτεστε να πράξετε άμεσα για να αρθεί αυτή η αδικία σε βάρος των ασφαλισμένων του Ο.Γ.Α. – και επιτέλους να εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα που θα επιτρέπουν στους ασφαλισμένους του Ταμείου να δικαιούνται φυσικοθεραπεία τόσο σε σοβαρές περιπτώσεις κατ· οίκον όσο και με επισκέψεις σε συμβεβλημένα εργαστήρια φυσικοθεραπείας όπως δικαιούνται οι ασφαλισμένοι όλων των άλλων Ταμείων

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει