Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Περιοδεία και αυτοψία του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στις πληγείσες περιοχές του Ν.Σερρών, συνέπεια έντονων και συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Οι έντονες και συνεχόμενες επί ώρες βροχοπτώσεις στο Ν. Σερρών το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημίες σε υποδομές (οδικό δίκτυο , αγροτικοί δρόμοι , γέφυρες κλπ) σε χωράφια και καλλιέργειες ( μηδική , σιτάρια , κριθάρια κλπ ) , σε κτηνοτροφικές μονάδες , θερμοκήπια , αποθήκες , σπίτια , καταστήματα και στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών στο Ν. Σκοπό .

Ιδιαίτερα τα χωριά των Δήμων Εμμανουήλ Παπά , Βισαλτίας και Νέας Ζίχνης επλήγησαν από την χθεσινή έντονη βροχόπτωση αλλά και άλλες περιοχές του νομού Σερρών , από ορμητικούς χειμάρρους που κατέβασαν «ποτάμια νερού» και φερτές ύλες καταστρέφοντας αγροτικές καλλιέργειες , εγκαταστάσεις και υποδομές .

Ήδη ο πρώην Υπουργός Θ. Λεονταρίδης αφού μίλησε με τους Δημάρχους , οι οποίοι με έγγραφο τους προς την περιφέρεια ζήτησαν και πέτυχαν την κήρυξη του κάθε Δήμου ξεχωριστά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις τεράστιες ζημίες που υπέστησαν οι υποδομές τους , βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛΓΑ για την αποκατάσταση των ζημιών των υποδομών και της αγροτικής παραγωγής .

Μετά από την περιοδεία και αυτοψία που έκανε ο κ. Θ. Λεονταρίδης στις πληγείσες περιοχές επεσήμανε την αναγκαιότητα κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων για την θωράκιση της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού .

Διευκρινίζεται ότι ειδικά για τους πληγέντες αγρότες η απόφαση για κήρυξη έκτακτης ανάγκης δεν επηρεάζει σε τίποτα απολύτως τις διαδικασίες εκτιμήσεων /αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ αρχής γενομένης από αύριο.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει