Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Πολύμηνη μάχη του κ Θεόφιλου Λεονταρίδη με θετική κατάληξη. Παραμεθόριος στο σύνολο του ο Ν. Σερρών

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: « Πολύμηνη μάχη του κ Θεόφιλου Λεονταρίδη με θετική κατάληξη. Παραμεθόριος στο σύνολο του ο Ν. Σερρών.»

Την υπερψήφιση της ρύθμισης με την οποία ο Ν. Σερρών χαρακτηρίζεται παραμεθόριος στο σύνολο του υπερασπίσθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία  στη Βουλή χθες ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Το Σχέδιο νόμου στο οποίο εμπεριέχεται το άρθρο για το χαρακτηρισμό ολοκλήρου του νομού ως παραμεθόριου ψηφίσθηκε , μετά από συζήτηση, στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής :

« Κύριε Υπουργέ ειλικρινά θέλω να σας ευχαριστήσω μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχαριστίες του λαού των Σερρών που με τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίζεται σ’ αυτό το Σχέδιο Νόμου ο Ν .Σερρών χαρακτηρίζεται στο σύνολο του παραμεθόριος.

Και θέλω να σας συγχαρώ και εσάς και την κυβέρνηση γιατί δεσμευθήκατε προεκλογικά ότι το Σχέδιο Νόμου, αυτό που κατατέθηκε πριν από τις εκλογές και είχε πάρει την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, ότι μετά τις εκλογές θα γίνει νόμος του κράτους, όπως και γίνεται.

Αυτή λοιπόν η ευτυχής κατάληξη για ένα θέμα σημαντικό για το Νομό μας που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια και είχε αντιμετωπιστεί   ως σήμερα αποσπασματικά , δημιουργούσε το αίσθημα της αδικίας , γιατί από περιοχή σε περιοχή μέσα στον ίδιο νομό με μεθοριακή γραμμή άνω τον 90 χ.λ.μ. υπήρχαν διαφορετικά κίνητρα.

Σ’ αυτή την θετική κατάληξη είχε καθοριστική συμβολή και η συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2007 όπου αποδεχθήκατε ότι και ο Ν.Σερρών έχει όλες τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι ήδη χαρακτηρισμένες παραμεθόριες περιοχές, για να χαρακτηρισθεί παραμεθόριος στο σύνολο του.

Και φυσικά τα στατιστικά στοιχεία που σας έχω καταθέσει τόσο στη Βουλή οσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών και καταγράφουν τη δεινή οικονομική θέση του Ν. Σερρών και τη φθίνουσα πορεία του, ανέδειξαν ακόμη πιο πολύ επιτακτική την ανάγκη παροχής σημαντικών κινήτρων που θεσμοθετούνται με την ένταξη ολοκλήρου του Νομού στις παραμεθόριες περιοχές.

Προηγήθηκαν επιπλέον πολλές συναντήσεις και συζητήσεις μαζί σας και με τούς αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες όπου με την καθοδήγηση σας κύριε Υπουργέ συνέταξαν αυτή τη ρύθμιση που την εντάσσετε για να ψηφισθεί σ’ αυτό το Σχέδιο Νομού.

Εγώ θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τον Υπουργό κ. Προκοπή Παυλόπουλο για την υλοποίηση της δέσμευσης του, και την έμπρακτη στήριξη του στο Ν. Σερρών γιατί τα Παραπάνω μέτρα θα συμβάλλουν στην άρση των αδικιών , στην ίση μεταχείριση τον πολιτών και στη συγκράτηση του ανθρώπινου δυναμικού στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές.»

Με τη απόφαση αυτή της κυβέρνησης δια του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλοπουλου σχετικά με την ένταξη του Ν. Σερρών ως παραμεθορίου στο σύνολο και με τον παραπέρα χαρακτηρισμό του ως προβληματικού τύπου Α προβλέπονται σημαντικά κίνητρα όπως :

  • Στους κατοίκους οι οποίοι είναι υποψήφιοι για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.  παρέχονται πλεονεκτήματα  με βάση την εντοπιότητα ( προσαύξηση βαθμολογίας) ­
  •  Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
  • Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης
  •  Οικονομικά κίνητρα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία (επιδόματα, αγορά στέγης, επιδοτούμενα δάνεια κ.λ.π.).

Το Σχέδιο Νόμου  μετά από την ψήφιση του στην επιτροπή δημοσίας Διοίκησης , της Βουλής , τις επόμενες μέρες ψηφίζεται στην Ολομέλεια και γίνεται νόμος τον Κράτους.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει