Πονάει και πληγώνει όλους τους απανταχού Έλληνες, την καρδιά και την ψυχή των χριστιανών και της Ορθοδοξίας και τους δημοκρατικούς πολίτες όλου του κόσμου η τεράστια προσβολή της μετατροπής σε τζαμί της Αγίας Σοφίας ενός παγκόσμιου μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Πονάει και πληγώνει όλους τους απανταχού Έλληνες , την καρδιά και την ψυχή των χριστιανών και της Ορθοδοξίας και τους δημοκρατικούς πολίτες όλου του κόσμου η τεράστια προσβολή της μετατροπής σε τζαμί της Αγίας Σοφίας ενός παγκόσμιου μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς .
Η ισχυρή διπλωματική ενότητα της χώρας σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο η ισχυρή ενότητα των ελλήνων και του οικουμενικού ελληνισμού που είναι πρεσβευτές των ιδεωδών της χώρας μας και η αφύπνιση και η κινητοποίηση στην πρώτη γραμμή των ιστορικών και πολιτιστικών φορέων παγκόσμιου βεληνεκούς αποτελεί μονόδρομο αντιμετώπισης αυτής της τεράστιας πρόκλησης και αλλοίωσης του συμβόλου της παγκόσμιας κληρονομιάς .
Των μεγάλων αδικημάτων μεγάλαι εισί και αι τιμωρίαι παρά των θεών.(Ηρόδοτος, 480-420 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος)

 

01 02

Previous Article

Από το ιερό παρεκκλήσι του αγαπημένου Σύγχρονου Αγίου του αιώνα μας – του Οσίου Παϊσίου στο Χείμαρρο Σερρών.

Next Article

Εορτή Αγίου Θεόφιλου