Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Προβλήματα Οικισμού Εργατικών Κατοικιών Κηφισίας Ν. Σερρων

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων

 

Εξαπατημένοι από την Ελληνική Πολιτεία νοιώθουν οι κάτοικοι του οικισμού Εργατικών Κατοικιών Κηφισίας Δήμου Σερρών με την παραλαβή των παραχωρητηρίων τους (οριστικοί τίτλοι μεταβίβασης κυριότητας ακινήτου) όταν με έκπληξη διαπίστωσαν την προς τα πάνω τροποποίηση του αρχικά κοστολογηθέντος ποσού ( με τους προσωρινούς τίτλους) κατά 50% τουλάχιστον.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του οικισμού προέβησαν σε βελτιώσεις των σπιτιών, που τους παραχωρήθηκαν λόγω της απαράδεκτης κατασκευής των (καυστήρες μέσα στις κουζίνες, παράθυρα σκεβρωμένα, πόρτες που δεν έκλειναν, πατώματα απαράδεκτα, υδραυλικά κατεστραμμένα και αρκετά διαμερίσματα πλημμύρισαν, υγρασία στους τοίχους κλπ.).

Αν προσθέσουμε και τη μη τοποθέτηση υδροροών και πλακόστρωση πεζοδρομίων που για άγνωστους λόγους δεν έγιναν, είναι ακατανόητη η προσαύξηση του κόστους των κατοικιών κατά 50% από το συμφωνηθέν.

Ο εν λόγω οικισμός είναι μακριά από το κέντρο της πόλης των Σερρών και οι κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αρκετές φορές ΤΑΞΙ (με διπλή ταρίφα) για τις μετακινήσεις τους καθώς αστική συγκοινωνία δεν υπάρχει.

Με την πράξη του αυτή ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στην ουσία αναιρεί τους σκοπούς του που είναι η φτηνή κατοικία στους εργαζόμενους και η κοινωνική πολιτική σε «μεροκαματιάρηδες» που έχουν χύσει τον ιδρώτα τους προσφέροντας στην εθνική οικονομία.        Τους δένει ξαφνικά «χειροπόδαρα» και τους καλεί να πληρώσουν νέες αυξημένες μηνιαίες δόσεις ενώ η αρχική χρέωση των κατοικιών (που ορίσθηκε από τους προσωρινούς τίτλους) ήταν κατά πολύ μειωμένη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος υπουργός

 

 1. Εάν προτίθεται να επαναφέρει την αρχική χρέωση και της δόσης που ορίστηκε από τους προσωρινού τίτλους χρήσης των κατοικιών που παραχωρήθηκαν στους εν λόγω κατοίκους προσφέροντας κοινωνικό έργο το Υπουργείο και η Πολιτεία γενικότερα, χωρίς να εξαπατά τους πολίτες.

2. Στα συμφωνητικά παραχώρησης των κατοικιών αναφέρεται ότι το συνολικό ποσό μπορεί να αναπροσαρμοσθεί και προς τα κάτω ενώ απεναντίας αναπροσαρμόζεται σημαντικά προς τα πάνω.

 

 Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει