Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Προβλήματα πατατοπαραγωγών Άνω Βροντούς και Ορεινής

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου   2011


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τον  κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 
Θέμα : «Προβλήματα πατατοπαραγωγών Άνω Βροντούς και Ορεινής ».
 

Οι κάτοικοι των χωριών Α.Βροντούς και Ορεινής  Σερρών, παράγουν αποκλειστικά την πατάτα και τα μοναδικά εισοδήματα για την επιβίωσή τους, συναρτώνται με την απορρόφηση και την τιμή του προϊόντος αυτού.

Αυτή την περίοδο όμως βρίσκονται σε απόγνωση και εύλογα εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί η φετινή παραγωγή δεν απορροφάται και παραμένει αδιάθετη. Υπολογίζεται μάλιστα ότι ποσότητα πάνω από 12.000.000 κιλών που παραμένει αδιάθετη στις αποθήκες εάν δεν πωληθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καταστραφεί και οι πατατοπαραγωγοί θα αντιμετωπίσουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Θεωρούν δε, ότι η μη διάθεση της παραγωγής, οφείλεται στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή ποσοτήτων πατάτας, από άλλες χώρες, ενώ σύμφωνα και με τις καταγγελίες, τους οι μεγαλέμποροι ετοιμάζονται εν όψει και των εορτών, να εισάγουν και πάλι μεγάλες ποσότητες πατατών, κατώτερης μάλιστα ποιότητας, με συνέπεια να οξύνεται ακόμη πιο πολύ το πρόβλημα διάθεσης της αποθηκευμένης παραγωγής τους.

 Ερωτάται ο αρμόδιος  Υπουργός

 

1) Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε ώστε να υπάρχει έλεγχος των εισαγωγών και να διασφαλίσετε έτσι τα εισοδήματα των πατατοπαραγωγών ;

2) Με ποιο τρόπο μπορεί να συνδράμει η πολιτεία ώστε να απορροφηθεί η πατάτα Άνω Βροντούς και Ορεινής και να στηριχθεί το εισόδημα των πατατοπαραγωγών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει