Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Προβλήματα Πατατοπαραγωγών Α. Βροντούς – Ορεινής και Προβλήματα Βαμβακοπαραγωγών

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Συνάντηση με τον Υφυπουργό Γεωργίας κ. Αργύρη είχε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης για το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί Άνω Βρόντους και Ορεινής με την διάθεση της πατάτας.

     Ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Αργύρης δεσμεύθηκε να δοθεί λύση για τις πατάτες που βρίσκονται στις Αποθήκες αφού γίνει τις επόμενες ημέρες καταγραφή του προϊόντος και ενταχθεί σε πρόγραμμα αποζημίωσης.

     Προτείνεται επίσης από το Υπουργείο η σύσταση ομάδας παραγωγών από τις δύο Κοινότητες Άνω Βρόντους και Ορεινής η οποία θα δραστηριοποιηθεί στους Εξής τομείς :

     1) Δημιουργία υποδομής συσκευασίας και τυποποίησης πατάτας με την ένταξη τους σε πρόγραμμα του Υπουργείου Γεωργίας, αφού πρώτα δοθούν οι Αποθηκευτικοί χώροι της περιοχής της Βρόντους στην ομάδα πατατοπαραγωγών που θα συσταθεί.

     2) Ονομασία προέλευσης (πιστοποίηση της πατάτας με ετικέτα) ως πατάτα εκλεκτής ποιότητος Άνω Βρόντους και Ορεινής με την συνδρομή του Υπουργείου Γεωργίας που θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

     Επίσης ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης συζήτησε με τον Υφυπουργό Γεωργίας κ. Αργύρη για το θέμα των ενστάσεων των Βαμβακοπαραγωγών και τις ποινές που επεβλήθησαν.

     Η διαδικασία των ελέγχων των ενστάσεων συνεχίζεται και μέχρί στιγμής δικαιώνονται 600 ενστάσεις από τις 1442 που έγιναν. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 15 Μαΐου θα περατωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και θα δοθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει