Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Προβλήματα στην Τευτλοπαραγωγή

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ κ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ

ΘΕΜΑ: “Αρνητικές εξελίξεις στην τευτλοπαραγωγή”

Αρνητικές για τους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς είναι οι τελευταίες εξελίξεις με τις αλλαγές στον τομέα της ζάχαρης που έγιναν από το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. και με τη σύμφωνη γνώμη του Έλληνα Υπουργού Γεωργίας.

Σαν βάση της απόφασης λαμβάνεται η μείωση της κοινοτικής στήριξης στην ζάχαρη με την περικοπή σημαντικών κονδυλίων, καθώς και τον περιορισμό της παραγωγής. Συγκεκριμένα το πρόσφατο συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση του πλαφόν της κοινοτικής παραγωγής κατά 115.000 τόνους, το οποίο συνεπάγεται μείωση της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης κατά 7.500 τόνους και περικοπή 300.000.000 ευρώ από το κονδύλι της επιδότησης για τα έξοδα αποθήκευσης των Βιομηχανιών, το οποίο για της Ε.Β.Ζ. συνεπάγεται απώλεια ετησίων εσόδων της τάξης του 1,8 δισεκατομμυρίων δρχ. περίπου.

Αυτά θα έχουν σαν συνέπεια οι τευτλοπαραγωγοί να πάρουν ακόμη μικρότερη τιμή, αφού είναι βέβαιο ότι οι βιομηχανίες θα μετακυλήσουν την απώλεια εσόδων από επιδοτήσεις στην πρώτη ύλη και βέβαια να οδηγούμεθα σε περαιτέρω συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Γιατί αποδέχθηκε την αρνητική αυτή εξέλιξη στον τομέα της τευτλοπαραγωγής που θα έχει σαν συνέπεια την μείωση του εισοδήματος των τευτλοπαραγωγών.

2. Τι μέτρα θα πάρει το Υπουργείο Γεωργίας μετά από την δυσμενή αυτή εξέλιξη στον τομέα της τευτλοπαραγωγής προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η μείωση του εισοδήματος των αγροτών μας.

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει