Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον τομέα της Εθνικής Άμυνας του Ν. Σερρών, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού για τα εγκαίνια του 569 Τ.Π. στη Ροδόπολη

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Προς

Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Σπηλιωτόπουλο Σπήλιο

 

θέμα : Προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον τομέα της Εθνικής Άμυνας του Ν. Σερρών, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού για τα εγκαίνια του 569 Τ.Π. στη Ροδόπολη.

1° : Ίδρυση παραρτήματος πολεμικού μουσείου στο Σιδηρόκαστρο Σιντικής Σερρών σύμφωνα με σχετική μελέτη που έχει υποβάλλει ο Δήμος Σιδηροκάστρου.

2° : Μετά την κατάργηση του 68ου Συντάγματος Σιδηροκάστρου, όπου περιελάμβανε  568 Τ.Π.,

την 130 Μοίρα Πυροβολικού, το 566 Μ/Κ Τ. Π. και τη Διοίκηση του Συντάγματος, απέμεινε μόνο η 36 Μ.Ε., που αριθμεί περίπου 35 άτομα στρατιωτικό προσωπικό. Οι κάτοικοι της ακριτικής πόλης του Σιδηροκάστρου και του Δήμου, ζώντας σε μια περιοχή με έντονο το στοιχείο της μετανάστευσης και της ανεργίας, που έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική πληθυσμιακή συρρίκνωση, για ιστορικούς, συναισθηματικούς αλλά και οικονομικούς λόγους, ζητούν την επανίδρυση μιας τουλάχιστον στρατιωτικής μονάδας στις εγκαταστάσεις του 68ου Συντάγματος.

3° : Στην τελευταία επίσκεψη μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σας μεταφέραμε το αίτημα των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Άνω Ποροίών για την επανίδρυση του 607 Τ.Π. στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν, ή την εγκατάσταση του λόχου προκάλυψης στο 607 Τ.Π..

Η απάντηση σας στο παραπάνω θέμα ήταν θετική και εκκρεμεί η υλοποίηση του αιτήματος.

4° : Αύξηση του μισθού των εθνοφυλάκων που επιτελούν ένα σημαντικό έργο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

5° : Διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν μεταξύ Δήμου Σερρών και ΥΠ.ΕΘ.Α. για την μεταβίβαση των εγκαταστάσεων των μονάδων που έκλεισαν στην πόλη των Σερρών.

6° : Αξιοποίηση των οχυρών του Ρούπελ και του Ιστίμπεη (Νέο Πετρίτσι). Κατασκευή των δρόμων πρόσβασης λόγω καταστροφής και ανάπλαση της περιοχής.

7°: Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Συντάγματος της Βυρώνειας που καταργήθηκε.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει