Προώθηση προεδρικού διατάγματος χαρακτηρισμού της Κορμίστας ως «μαρτυρικής πόλης»

Share:

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προώθηση προεδρικού διατάγματος χαρακτηρισμού της Κορμίστας ως «μαρτυρικής πόλης».

Μετά από αίτημα του Δήμου Αμφίπολης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης προώθησε το προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η δημοτική ενότητα Κορμίστας χαρακτηρίζεται ως «μαρτυρική πόλη».

Δρομολογώντας την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, επετεύχθη η ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και πλέον η Κορμίστα, μετά από τη σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, αναγνωρίζεται ότι συμπεριλαμβάνεται μεταξύ εκείνων των πόλεων και χωριών της πατρίδας μας που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές κατά την αντίσταση εναντίον των δυνάμεων κατοχής 1941-1944.

Η ηθική αναγνώριση των θυσιών που υπέστησαν οι κάτοικοι της Κορμίστας και ο φόρος τιμής στα εκατό περίπου αθώα θύματα που εκτελέστηκαν το 1941, λαμβάνουν την πλέον επίσημη έκφραση εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Πολιτείας, αυτήν της έκδοσης διατάγματος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ιστορική αυτή αναγνώριση βοηθάει και στην ανάδειξή της, ως σημείου προσέλκυσης ερευνητών και επισκεπτών και υλοποίησης πανελλαδικών εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης.

Previous Article

Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις Περιφέρειες

Next Article

Άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη